İMC TV'nin kapatılma anı

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan İMC TV’ye polis baskın yaptı. Reji odasına girerek yayını kesti, ardından odanın kapısını mühürledi. O anlar İMC TV canlı yayınında kameralara yansıdı. O an canlı yayında olan İMC TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç, baskın yapan polislere şöyle seslendi: “Zalimler için yaşasın cehennem. Biz bütün darbelere karşıyız; darbeden darbe çıkaranlara da karşıyız.”

İMC TV'nin kapatılma anı

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verilmişti.

Kapatılan kanallar arasında yer alan İMC TV’nin yayın yaptığı binaya polis baskın yaptı.

Baskın yapan polisler içeri de sayım yaptı. Ardından reji odasına giderek kanalın yayınını durdurdu, odayı mühürledi.

“Yüzünüzü neden kapatıyorsunuz?”

Kanalın yayının durdurmak isteyen polisler ile o sırada canlı yayın porgramının konuğu olan İMV TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç arasındaki tartışmalar da ekranlara yansıdı.

Eyüp Burç, yayını durdurmak isteyen polislere “Yüzünüzü neden kapatıyorsunuz? Zalimler için yaşasın cehennem. Biz bütün darbelere karşıyız; darbeden darbe çıkaranlara da karşıyız” diye seslendi.

Yayını durdurmak isteyen polislere kanal çalışanları da tepkilerini gösterdi

“Özgür basın susturulamaz”

Polisler binada yayını kesmeye çalıştığı sırada canlı yayın programının sürdüğü stüdyoda toplanan kanal çalışanları hep birlikte “Susma haykır, özgür basın haktır”, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atarak tepkilerini gösterdi.

Kanal çalışanları, susturulmak istenen İMC TV’nin bugüne kadar üstlendiği misyon ile iktidarı korkuttuğu için hedef haline geldiğini dile getirdikleri konuşmalar da yaptı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de stüdyoya gelerek destek verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leuyla Güven ise telefonla bağlandıkları canlı yayında kanala yönelik yapılan bu baskına dönük tepkilerini gösterdi.

Kanalda arama yapan polisler ise kanalının önce süren yayın akışının sesini ardından ise bütünüyle görüntüsünü kesilerek İMC TV’nin ekranlarını kararttı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER