İmralı Heyeti Ağrı'da

İmralı Heyeti, biri HPG'li 2 kişinin yaşamlarını yitirdiği askeri operasyon sonrası incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gitti

İmralı Heyeti Ağrı'da
İmralı Heyeti'ni oluşturan Pervin Buldan, Ceylan Bağrıyanık, Hatip Dicle ve HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, fidan dikimi etkinliği yapılmak istenen Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Tendürek Dağı'na, yapılan asker operasyonu sonucu çıkan çatışmada biri HPG'li 2 kişinin yaşamlarını yitirmesi sonrası hem incelemelerde bulunmak hem de katledilen HDP Diyadin eski İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak'ın taziyesine katılmak üzere Ağrı'ya gitti.  


Heyet, tarifeli uçakla geldikleri Ağrı Havaalanı'nda HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, DBP ve HDP Ağrı İl Örgütü eş başkanları ile yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yapılan karşılamanın ardından heyet üyeleri, şehir merkezinde bulunan Dörtyol Kavşağı'na giderek burada kendilerini bekleyenlere hitap etti.

HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, Ağrı'ya üzgün olarak gelmek istemediklerini, ama Kürtlerin tarihinin ateşten bir tarih olduğunu bildiklerini söyledi. Zana, "Ben geldiğimde dikkatimi çekti. Her zaman üzülmeyi bize layık görmüşler. İnanıyoruz ki bu acımızı kuvvet yapacağız. Biz bu acımızı birlik yapacağız. İnanıyorum ki özgürlüğümüzü 21.yüzyılda tüm dünyaya duyuracağız. Karanlık güçler, hiçbir zaman Kürtlerin mutlu olmasını istemezler. Ama inanıyorum ki birlik olduğumuzda bu karanlık bulutları Kürtlerin üzerinden kaldıracağız" dedi.

'TÜM SORUNLULARIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ'

Zana'nın ardından konuşan İmralı Heyeti'nden Pervin Buldan ise öldürülen Cezmi Budak'ın ailesine ve tüm Kürt halkına baş sağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

Buldan, yaşananları yerinde incelemek için Ağrı'ya geldiklerini, incelemelerinin sonucunu da kamuoyu ve devlet yetkilileri ile paylaşacaklarını ifade etti. Yaşananlar sonucu iki insanın kanının aktığını dile getiren Buldan, "Sayın Öcalan, barış ve müzakere sürecini başlatırken hiç kimsenin kanının akmaması için, bundan sonra insanlarımızın yaşamlarını yitirmemeleri için ve annelerimiz ağlamaması için bu süreci başlattı. İki yıldır yaşanan bu süreçte karşılıklı ateşkes ilan edildi. Ama ne yazık ki bu süreci bozmak isteyenler ortaya çıktılar. Bir provokasyon geliştirdiler ve iki insanımızın canını aldılar. Bunu kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bir kez daha açıklıyoruz bunun tüm yönleri ile açığa çıkmasını gerektiğini söylüyoruz. Tüm sorunluların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Görgü tanıklarından alacağımız bilgiler, sürecin ilerlemesi açısından çok önemlidir. Biz halkımızın vereceği bilgilere güveniyoruz. Dolayısıyla sizden bilgi aldığımızdan sonra Ankara'ya geçtiğimizde tüm bilgileri yetkililere ulaştıracağız. Bundan sonra halkımız sağduyuya davet ediyoruz. Provokasyonlara gelmemelerin gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İmralı Heyeti, beraberindekilerle birlikte Diyadin'e hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER