İmralı'da görevli yüzbaşı ve astsubay tutuklandı

Bursa'da yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan İmralı Adası’nda görev yapan 3 askerden Yüzbaşı Hasan Ürküt ile Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca tutuklandı.

İmralı'da görevli yüzbaşı ve astsubay tutuklandı

Bursa’da 15 Temmuz darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı Adası’nda görev yapan Yüzbaşı Hasan Ürküt, Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca ve Astsubay Kıdemli Başçavuş H.U. dün gözaltına alınmaları sonrası emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye çıkarıldı.

Soruşturma savcılığınca sorgulanan isimler, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh 1. Sulh Hakimliği’ne sevk edildi.

Yüzbaşı Hasan Ürküt ile Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca hakim kararıyla tutuklanırken, Kıdemli Başçavuş H.U. ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde görevli oldukları bildirilen Yüzbaşı Hasan Ürküt, Üstçavuş Mehmet Sarıca ve Kıdemli Başçavuş H.U., daha önce açığa alınmıştı.

Tutuklanan Yüzbaşı Ürküt ve Üstçavuş Sarıca’nın telefonlarında FETÖ üyelerinin kullandığı haberleşme sistemi Bylock sistemi bulunduğu iddia edildi.

Bu sistemin telefonlara ancak flash bellekle yüklendiği belirtildi.

Üç şüphelinin mahkemede suçlamaları kabul etmedikleri, 15 Temmuz günü İmralı’da görevlerinin başında olduklarını söyledikleri belirtildi.

Tutuklanan Sarıca, savunmasında “Darbe girişimini öğrendiğimiz zaman televizyondan takip ettik. O akşam İmralı’da her şey normaldi. Herkes görevini yaptı. FETÖ ile hiçbir bağlantımız yoktur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER