Londra Eğitim Enstitüsü Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Konseyi tarafından yapılan araştırmada, tanıya ve ölümden sonra yaşam olduğu inancına kadınlar daha fazla eğilim gösteriyor.
Araştırmaya göre kadınların yüzde 63'ü ölümden sonra yaşam olduğuna inanırken, erkeklerde bu oran yüzde 36 olarak dikkat çekiyor.
Bununla birlikte erkeklerin yüzde 54'ü ateist veya agnostik olduklarını söylerken, kadınların sadece yüzde 34'ü bu eğilimi gösteriyor.
Bu araştırma, yaşları 40 dolayında olan 9 bin İngiliz üzerinden yapıldı.
Çoğunluğu bir dine inanmadığını belirtiyor. Ama Hıristiyan, Müslüman, Yahudi, Budist ve Hindu olanlar da var.
Araştırmayı değerlendiren Profesör David Voas, "İnananlar arasında, kadınlar erkeklere göre çok daha kesin duruyorlar. İnanmayanlar arasında ise erkekler kadınlara göre daha kesin bir pozisyondalar" dedi.
Örneğin ateistler bir bütün olarak ele alındığında, hiçbir kuşkuya yer vermeden tanrının ve ölümden sonra yaşam olmadığını söyleyen erkeklerin sayısı daha fazla.
Bunun neden böyle olduğu konusunda hiçbir neden sunulmuyor. Profesör Voas, "Dine ilişkin diğer birçok soru gibi, getirilecek belirgin bir açıklama yok" dedi.
Araştırmada cinsiyetler arasındaki farkın dışında, dinler arasındaki farklılıklar da ele alınıyor.
Buna göre Müslümanlar arasında tanrıya ve ölümden sonra yaşam olduğuna inananların sayısı daha fazla.
Araştırmaya katılan Müslümanların yüzde 92'si hiç kuşkuya yer vermeden tanrı ve ölümsen sonra yaşam olduğunu söylerken, evanjelistlerin yüzde 71'i aynı güvenle konuşuyor.
Diğer dini topluluklar, bu duruma daha kuşkulu yaklaşıyorlar. Katoliklerin sadece yüzde
33'ü tanrının varlığını zan altında bırakmaktan uzak duruyorlar.
Anglikan, metodist ve Presbiteryenlik gibi diğer Hıristiyan azınlıklar arasında bu oran, yüzde 16 ile daha düşük bir seviyede.
Araştırma ayrıca tanrı inancı ile ölümden sonra yaşam olduğu inancı da birbirinden ayrıştırıldığını gözler önüne seriyor.
Agnostiklerin dörtte biri ölümün nihai bir son olmadığını söylerken, inananların üçte biri ölümden sonra başka bir şey yaşanmayacağına belirtiyor.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 10:06