Kobani'de son 24 saatte 25 çete öldürüldü

Kobanê’de YPG ve YPJ güçleri güney ve batıdaki köylerde ilerliyor.

Kobani'de son 24 saatte 25 çete öldürüldü
Kobanê’de YPG ve YPJ güçleri güney ve batıdaki köylerde ilerliyor. Dün gece doğu cephesinin tümünde ilerleme kaydeden YPG / YPJ güçleri, kentin kuzeydoğusundaki Sinaî bölgesinden 48. Cadde’ye kadar uzanan tüm alanı çetelerden temizledi. Son 24 saatte toplam 25 çete öldürüldü.


Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 131’inci gününe girdiğini hatırlattı. YPG/YPJ güçlerinin Kobanê kent merkezini çetelerden temizleme operasyonlarının devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi, “YPG/YPJ savaşçılarımız Kobanê'nin güney ve batısında bulunan köylerde de ilerlemektedir” dedi.

YPG / YPJ savaşçılarının dün gece doğu cephesinin tümünde ilerleme kaydettiğini de belirten YPG Basın Merkezi, “Kentin kuzeydoğusunda bulunan Sinaî bölgesinden 48. Cadde’ye kadar uzanan alanın tümü güçlerimizce çetelerden temizlenmiştir. Sinaî bölgesinin tümü, Seyda mahallesi, Seyda Camii ve Mekteba Şerîa'nın yer aldığı bölgede güçlerimiz doğuya doğru 2 cadde daha ilerlemiştir.

Bu alanda gerçekleştirilen operasyonda tespit edilebilen 18 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda 9 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 6 adet kalaşnikof, 65 kalaşnikof şarjörü ve 3.000 adet kalaşnikof mermisi, 3 adet BKC, 10 BKC dolu şeridi ve 900 adet BKC mermisi, 3 adet B7 roketatar ve 6 adet B7 roketatar mermisi, 10 adet elbombası, 5 adet elyapımı mayın, 14 adet raxt, 4 adet intihar eylemcisi raxtı ve 1 adet kamera ele geçirmiştir” dedi.

YPG / YPJ güçlerinin 48. Cadde ile Miştenûr tepesi arasındaki bölgede de operasyon düzenlenmiştir denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Güçlerimizin bu alandaki operasyonunda 5 çete üyesi öldürülmüştür. 1 çete üyesi, 1 adet kalaşnikof silahı ve 1 adet raxtıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Operasyonların başarısında önemli rol oynayan 2 yoldaşımız, kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Kent içindeki ilerleyişine devam eden YPG/YPJ savaşçılarımız, çetelerin işgal ettiği köylere yönelik de operasyonlar düzenlemiştir.

Güçlerimiz, dün gece Kobanê'nin 2 km güneyinde bulunan Termik köyünü kurtarmak amacıyla bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon sonucunda Termik köyü tümüyle çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir. Bu operasyonda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüş, 5 çete üyesi de yaralanmıştır. Güçlerimiz bu köyde çetelere ait 2 adet tank, 1 adet 12,5'luk doçka ve 50 adet 12,5'luk doçka mermisi, 2 adet kaleşnikof, 2 adet raxt, 2 adet B7 roketatar mermisi ve 6 adet el yapımı mayın ele geçirmiştir.”

YPG / YPJ güçlerinin Kobanê’nin batısında bulunan Kazika, Sosanê ve Siftek köylerinde de saldırılar düzenlediğini ifade eden YPG Basın Merkezi, “Kazika köyü yolu üzerinde hareket halindeki bir çete konvoyunu hedef alan güçlerimiz, 3 adet askeri aracı darbelemiştir. Kobanê'nin 15 km batısında yer alan Sosanê köyünde de 1 askeri araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Güçlerimiz Kobanê'nin 17 km batısındaki Siftek köyünde de 1 askeri aracı darbelemiştir. Bu köylerde gerçekleştirilen saldırılardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Son 24 saat içinde gerçekleştirilen operasyonlarda tespit edilebilen toplam 25 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

YPG Basın Merkezi, dün gece YPG/YPJ güçlerinin Til Hemis’in kuzeyindeki Xenamiyê köyünde üstlenen çete gruplarına yönelik bir saldırı eylemi düzenlediği ve eylemde tespit edilebilen 1 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER