İngiltere'den seyahat uyarısı: Diyarbakır'dan uzak durun

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi.

İngiltere'den seyahat uyarısı: Diyarbakır'dan uzak durun
İngilter, vatandaşlarına Türkiye’nin Suriye ile sınırına 10 kilometre mesafedeki kentlerden ve Diyarbakır’dan uzak durmaları konusundaki uyarısını yineledi.


Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde bugün yayınlanan güncellemede, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Siirt, Tunceli, Hakkari, Kilis ve Hatay kentlerine seyahat edilmemesi salık verildi. Seyahat uyarısı güncellemesinde, “olası protesto ve gösteriler”e ilişkin uyarı ise kaldırıldı.

Türkiye’den İngiltere’ye sefer yapan uçuşlarda ek güvenlik önlemleri alınabileceği belirtilen seyahat uyarısında, yolculara güvenlik görevlileriyle işbirliği yapmaları tavsiye edildi. 2016 yılında 1.7 milyondan fazla İngiliz vatandaşı Türkiye’ye seyahat etmişti.

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook’a göre, “2016 ve 2017 yıllarında gerçekleşen terör saldırıları ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan seyahat uyarılarına rağmen” Türkiye İngiliz turistler için yurtdışındaki en popüler tatil destinasyonları arasında üçüncü sırada yer aldı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER