İnşaat işçileri: Deprem bölgesinde inşaatlar durdurulsun

Adana'da inşaat işçileri, artçılara rağmen inşaatların devam ettirilmesine tepki göstererek, “Deprem bölgesinde inşaatlar durdurulsun” dedi.

İnşaat işçileri: Deprem bölgesinde inşaatlar durdurulsun

Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin etkilediği 11 kent için 6 Şubat’tan önce inşaatına başlanılan yapılarla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine “Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerindeki Natamam Binalar” genelgesi gönderildi. Genelge, en geç bir ay içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurum ve kuruluşlardan teknik rapor alınması zorunluluğu getiriyor. Teknik rapora göre inşaatın yapımına izin verilebiliyor.

İNŞAAT İŞÇİLERİNDEN TEPKİ 

Genelgeye, Adana’daki inşaat işçilerinden tepki geldi. Adana Heykelli Park’ta bir araya gelen inşaat işçileri adına açıklamayı yapan Recai Gerçe, beton dökülmesi aşamasında veya sonrasında yaşanacak artçı ya da depremin, betonun güvenliğini tehlikeye sokacağı için inşaatların devamına izin verilmemesini istedi. 

Durdurulan inşaatlarda çalışan işçilere en az 8 bin 500 TL asgari ücret tutarında bir ücret ödenmesini talep eden Gerçe, şöyle devam etti: “Bir an önce bu durumun düzeltilmesi ve çalışamayan 10 binlerce inşaat emekçisinin hesabına en az 8 bin 500 lira asgari ücret tutarında bir ücretin yatırılması gerekmektedir. Bu durum, inşaat işçilerinin çalışmadığı her ay için geçerli olmalıdır. Dile getirilen talep 10 binlerce inşaat işçisinin talebidir. Unutmayınız ki, içinde oturduğunuz sarayı da, meclisinizi de, evlerinizi de yapan biz inşaat işçileriyiz. Fakat bunların yıkımına neden olan biz değiliz. Burada esas sorgulanması gereken işverenlerin kar hırsı ve taşeron düzenidir. Dolayısıyla inşaat işçilerinin talebinin karşılanması ve bir an önce eksik olan bu durumun ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER