İran, ABD askerlerini gözaltına aldı

ABD Donanması’na ait iki botun İran tarafından Basra Körfezi’nde alıkonduğu, 10 ABD askerinin de gözaltına alındığını açıkladı.

İran, ABD askerlerini gözaltına aldı

İran, Basra Körfezi’nde el koyduğu iki ABD botundaki 10 Amerikan askerini gözaltına aldı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, 10 denizcinin bulunduğu botlarla Kuveyt’ten Bahreyn’e seyir halindeyken teması kaybettiklerini açıkladı.

​Bir Pentagon yetkilisi, “Hemen sonrasında İran makamlarıyla iletişim kurduk, personelimizin güvenliği ve iyi olduklarına dair tarafımıza bilgi verildi. Denizcilerimizin yollarına kısa sürede içinde devam etmelerine izin verileceğine dair teminat aldık” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunun çözülmesi ve denizcilerin dönmeleri için çalıştıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile konuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, İran Devrim Muhafızları’nın biri kadın 9 kişiyi gözaltına aldığını ve bu kişilerin İran “karasularına girdiklerini” duyurdu.

Askerlerin ne zaman serbest bırakılacağı açıklanmadı.

İran geçen Aralık’ta Hürmüz Boğazı’nda Amerikan savaş gemileri ve diğer ticari gemilerin yakınında roket denemeleri yapmış, ABD’li bir komutan da denemelerin “çok provokatif” olduğunu söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER