İran'da 5,8'lik deprem, Van'da yıkım: 8 ölü

İran'daki deprem Van'da da hissedildi. 5,9'luk depremde Başkale'de bazı kerpiç evler yıkıldı, iki köyden 8 kişi öldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8'inin durumu ağır olmak üzere 21 yaralı olduğunu açıkladı.

İran'da 5,8'lik deprem, Van'da yıkım: 8 ölü
Türkiye-İran sınır bölgesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Van ve çevre illerde hissedilirken, Başkale ilçesine bağlı iki köyde enkaz altında kalan 8 kişi öldü. En büyük yıkımın olduğu Başkale ilçesine bağlı Elbis (Özpınar) köyünde ölenlerden dördü çocuk.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 21 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakanlığın verdiği bilgiye göre yaralılardan 8’inin de durumu ağır.

İran’ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde meydana gelen deprem Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 09.22’de kaydedildi. Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, deprem nedeniyle 25 kişinin yaralandığını söyledi. Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari de yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Öte yandan 43 köyde ise evler hasar gördü.

.

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. Söz konusu köylere kar nedeniyle uzun zamandır ulaşımın olmadığı belirtilirken yetkililer ve kurtarma ekipleri köylere doğru hareket etti.

VALİ YANLIŞ BİLGİ VERDİ

Depremin ardından açıklama yapan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanmış olan Mehmet Emin Bilmez, can kaybı olmadığı, sadece bir kişinin yaralandığı açıklamasını yaptı. Gazete Duvar’da ölü sayısının en az 4 olduğu bilgisinin yer aldığı saatlerde, valiliğin depremin sonuçları hakkında bilgi sahibi olmaması çeşitli soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Saat 10.55 sularında canlı yayında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise depremde 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığını duyurdu.

BÖLGEDE TAŞIMALI EĞİTİME GEÇİLİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Başkale, Saray ve Gürpınar’da birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldiğini açıkladı. Selçuk “Kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz” dedi. (DUVAR)

.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER