IŞİD'in kaçırdığı genç kadın yaşadıklarını anlattı

Şengal’de IŞİD tarafından kaçırılan bir genç kadın çetelerin elinden kurtularak HPG gerillalarına ulaştı. Kaçırılan Êzîdîlerin durumunu anlatan genç kadın, “yaşlılara zorla namaz kıldırılıyor, çocuklar zorla ‘asker’ yapılmaya çalışılıyor.

IŞİD'in kaçırdığı genç kadın yaşadıklarını anlattı
Şengal’de IŞİD tarafından kaçırılan bir genç kadın çetelerin elinden kurtularak HPG gerillalarına ulaştı. Kaçırılan Êzîdîlerin durumunu anlatan genç kadın, “yaşlılara zorla namaz kıldırılıyor, çocuklar zorla ‘asker’ yapılmaya çalışılıyor. Kadınlar ise köle pazarlarında satılıyor” dedi. 


3 Ağustos’ta Şengal’i işgal eden IŞİD, binlerce Êzîdî’yi kaçırdı. Kaçırılanların büyük bölümünü ise kadınlar oluşturdu. Avrupa Êzîdîler Federasyonu Eş Başkanı Ali Atalan’ın verdiği bilgiye göre, kaçırılanların sayısının en az 5 bin olduğu tahmin ediliyor. 

Şengal’i işgal sırasında kaçırılan Êzîdîlerden bir genç kadın daha çetelerin elinden kurtulmayı başararak Şengal Dağı’ndaki HPG gerillalarına ulaştı. 

GERİLLALAR AİLESİNE ULAŞTIRDI

Olay 5 Eylül günü, 16 yaşındaki X.C adlı genç kadının Telafer’den Şengal’e geri getirildiği sırada meydana geldi. ANF’ye konuşan X.C, Telafer’den getirildikten sonra akşam saat 07.00 sularında IŞİD çetelerince Şengal’de rehin tutulduğu bir evde bir başka genç kadınla birlikte kaçmak istedi. Çeteler tarafından fark edilen genç kadınlardan biri yakalanırken, X.C, yaşanan kargaşada kaçmayı başardı. 

Kaçarken çetelere ait bir telefonu yanına alan X.C, Şengal Dağı’nda bulunan abisini arayarak yardım istedi. Alanda bulunan HPG gerillalarını bilgilendiren abi, X.C’yi Şengal Dağına yönlendirdi.
Bu sırada X.C’nin geleceği güzergahta HPG gerillaları harekete geçerek gerekli önlemleri aldı. X.C, 5 Eylük akşamı saat 11.30 sularında HPG gerillalarına ulaştı. Gerillalar çetelerin elinden kaçmayı başaran X.C’yi Şengal Dağı’nda güvenlikli bölgeye getirerek abisi ile buluşturdu. 

KAÇIRILANLARI SINIFLANDIRIYORLAR!

ANF’ye konuşan X.C, çetelerin esir aldığı binlerce Şengallinin durumunu da anlattı. Kaçırılanların Telafer’de tutulduklarını belirten Êzîdî kadın, çetelerin burada esirleri yaşlı, çocuk, kadın, genç kadın-kız çocukları şeklinde gruplara ayırdığını söyledi. Buna göre, yaşlılara zorla namaz kıldırılırken, çocuklar ise kuran ve silah eğitimine tabi tutularak ‘asker’ yapılmaya çalışılıyor. Kadınlar her gün köle pazarlarında satılırken, genç kadın-kız çocukları ayrı bir muameleye tabi tutuluyor. Genç kadın-kız çocuklarının bir kısmı köle pazarında satılırken, bir kısmı ise tek tek nöbetçi bulunan evlere koyuluyor. Evlere koyulanlar ‘evlilik’ adı altında IŞİD çete mensuplarının tecavüzüne maruz kalıyor. X.C, Şengal’e bunun için geri getirildiğini söylerken, çetelerin bu tecavüz vahşetini bulundukları her yerde uyguladıklarını söyledi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER