İŞID'in Şemdinli üzerinden Kürdistan'a sızacağı iddiası halkı sokağa döktü

IŞİD elemanlarının Şemdinli güzergahını kullanarak Federe Kürdistan Bölgesi'ne sızacağı yönündeki iddiaların artması nedeniyle ilçe halkını sokağa döktü.

İŞID'in Şemdinli üzerinden Kürdistan'a sızacağı iddiası halkı sokağa döktü
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER
 
IŞİD elemanlarının Şemdinli güzergahını kullanarak Federe Kürdistan Bölgesi'ne sızacağı yönündeki iddiaların artması ilçe halkını sokağa döktü. İlçe merkezindeki Ayrılık Deresi köprüsünde bir araya gelen yüzlerce kişi burada arama noktaları oluşturarak durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

ZOZANİ: 'HÜKÜMET DERHAL AÇIKLAMA YAPSIN'

Konu hakkında telefon ile görüştüğümüz Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili (HDP) Adil Zozani Şemdinli Haber'e açıklamalarda bulundu. Zozani; "böyle bir duyumun gelmesi nedeniyle halkımız da büyük bir tedirginlik yaratmaktadır. İki gün geçmesine rağmen hükümet kanadından bir açıklama gelmedi. IŞİD elemanlarının Şemdinli güzergahını kullanarak Federe Kürdistan Bölgesi'ne sızacağı iddialar üzerine hükümet bunlara yönelik bir tedbir aldı mı? Böyle bir doyum ve iddiaların olması İlçe halkında büyük tedirginlik yaratmaktadır. Ancak Hakkari Valisi, Yüksekova Kaymakamı ile Şemdinli Kaymakamı bu konu hakkında derhal açıklama yapmak zorundadır.  Bu iddiaların doğruluk payı nedir ve ne gibi tedbirler alınmış bunları kamuoyu ile paylaşmak zorundadır" dedi.

CANAN: 'HALKIMIZIN GÖZÜNÜ AÇMASI GEREKİYOR'

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan, IŞİD teröristlerinin Şemdinli'den Federal Kürdistan'a geçtiği iddialarına inanmadığını dile getirerek, "Bu söylentiler kulaklarımıza geliyor fakat bu söylentilere inanmıyoruz. Fakat bunlar için çok dikkatli olunmalı herkesin gözünü açması gerekiyor. Böyle bir şeyin olması kesinlikle bu halkın kabul etmeyeceği ve buna karşı halkın tepkisinin çok büyük olacağını bilsinler. Şemdinli Kürdistan tarihinde kadim bir yerdir. Şemdinli'nin kahramanlığı Kürdistan'ın her yerinde biliniyor" dedi.

İlçede gergin bekleyiş geç saatlere kadar sürdü.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 09:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
burası nawsar burdan çıkış yok isid ..
burası nawsar burdan çıkış yok isid .. - 10 yıl Önce

böyle bi duyum doğru veya yanlış halkimizin birlik ve beraberligi ins herşeyin üstesinden gelecektir..halkimizin yabancı gördükleri araçlara dikkat etmeleri gerekir devlet otoritesi madem yok o zaman bizler yol vermeyecegiz ..

umut ışık
umut ışık - 10 yıl Önce

ışte akp hükümeti gerçek yüzü göründü işid terörü kürdistan da

serkeftin
serkeftin - 10 yıl Önce

Kürtler ya şimdi ittifak olur ya da bundan sonra daha da ittifaktan söz edilemez... Her bijî serkeftina Şemzîna..

yilmaz aydin
yilmaz aydin - 10 yıl Önce

simdi serok boyle diyor kurdu butun dunyaya anlattim ama kurdu kurde anlatamadim gitti diyor bizim kurt milleti ancak kurde dusman olur dusmanina dusman olmaz ama bizim halkimiz anlamiyor yada anlamak istemiyor artik gozunuzu acin kurt arkadaslar bizim bizden baska kimsemiz yok olmayacakta yeter artik .!!

SIRADAKİ HABER