PKK'liler Kerkük'te

PKK'nin silahlı kanadı HPG gerillaları, IŞİD tehdidi altındaki Kerkük'e de güç kaydırdı. Gerilla geçtiği her köy, kent ve kasabada halk tarafından coşkuyla karşılandı.

ANF'de yer alan habere göre; PKK'nin silahlı kanadı HPG gerillaları, IŞİD tehdidi altındaki Kerkük'e de güç kaydırdı. Gerilla geçtiği her köy, kent ve kasabada halk tarafından coşkuyla karşılandı.

 

PKK'liler, “Başımızın üstünüzde yeriniz var”, “Biz size kurban olalım”, “Biji Apo” sloganlarıyla karşılandı.

Güney Kürdistan Ağustos ayı başından bu yana benzeri görülmemiş saldırıların hedefi oluyor. İki yıldır Rojava devrimine saldıran insanlık düşmanın örgüt IŞİD, bu kez Güney Kürdistan'da saldırı dalgası başlattı. 2 Ağustos günü Musul bölgesindeki Zumar bölgesinde peşmerge güçlerine saldıran çeteler, daha sonra Rabia ve Şengal'e saldırdı. 3 Ağustos günü Şengal'i istila eden çetelen yüzbinlerce insanı göçe zorladı. Çeteler Hıristiyanların Irak'taki en büyük kenti Karakuş'u da işgal ederek, on binlerce Hıristiyan'ın yollara düşmesine neden oldu.


Bu saldırılar üzerine ilk olarak YPG güçleri Til Koçer'den Rabia'ya geçerek çetelere müdahalede bulundu. Bir gün sonra katliam tehdidi altında Şengal dağlarında mahsur kalanların yardımına bir YPG birliği koşarken, 4-5 Ağustos günleri HPG ve YJA Star birlikleri de güç gönderdi.

6 Ağustos günü bu kez Hewler'in 40 km güneyindeki Maxmur kasabası çetelerin saldırısına maruz kaldı. Gerilla güçleri, yaklaşan IŞİD tehdidi üzerine kasabaya 10 km'den daha az bir mesafede olan Maxmur mülteci kampının 12-15 bin arasındaki sakinlerini hızlı bir şekilde tahliye etti. Alanda Maxmurlulardan oluşan bir milis gücü kuruldu.

Bir gün sonra HPG ve YJA Star güçleri Kürdistan dağlarından yola çıkarak Maxmur'a ulaştı. Burada milis güçleri, gerillalar ve peşmergelerden oluşan bir ortak savunma hattı oluşturuldu. Bunlar Kürdistan'ı savunmak için "Direniş Güçleri" olarak konumlandılar. Maxmur bölgesi Hewler'in korunması için stratejik bir öneme sahip. 8 Ağustos günü Maxmur bölgesine çok sayıda gerilladan oluşan bir grup daha takviye edildi. Alkış ve sloganlar arasında Hewler'den geçen gerillalar, bugün saat 01.00 sularında Maxmur bölgesinde askeri törenle karşılandı.

Kendisini İslam Devleti olarak ilan eden IŞİD çetelerini oluşturduğu istila ve katliam tehdidi karşısında, Kerkük'e de 9 Ağustos günü gerilla birlikleri gönderildi. Ranya ve Sengeser'de halk tarafından coşkuyla karşılanan gerilla konvoyu Kerkük'e ulaştı.

Kerkük, IŞİD çetelerinin 10 Haziran günü Musul'u işgal etmesi ardından, 12 Haziran günü tamamen Kürt güçlerinin denetimine geçmişti./ Firatnews

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER