İŞKUR Şemdinli'de 50 kişiyi işe alacak

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Hakkari ve ilçelerinde toplam 446 kişiyi işe alacak.

İŞKUR Şemdinli'de 50 kişiyi işe alacak

ŞEMDİNLİ HABER


Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında güvenlik ve temizlik görevlisi olarak çalışacak 446 kişinin işe alınacağı belirtildi.


Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında alınacak işçilerin 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında başvuru yapması gerekiyor.


Açıklamada, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 55, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 45, Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 20, Çukurca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 6, Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 20, 30.06.2020 tarihine kadar geçerli güvenlik kartına sahip kişiler alınacak.

TYP Temizlik görevlileri kapsamında ise Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 130, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 100, Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 30, Çukurca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 10, Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ise 30 kişinin alınacağı ifade edildi.


Başvurular, www.iskur.gov.tr adresinden yapılacak.


Başvuru yapacak kişiler için katılım şartları ise şöyle sıralandı:

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak

b) 18 yaşını tamamlamış olmak

c) Emekli ve malul aylığı almamak

d) Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

e) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir

f) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz

g) TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

h) İl ve İlçe Müftülükleri işbirliğinde düzenlenen programlarda 1. Liste ve 2.Liste ayrımı (öncelikli grup sınıflandırması) bulunmamaktadır, bunlar dışındaki tüm programlarda 1.Liste kapsamındakiler (Kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul mücadelede malul sayılmayacak derece yararlananlar) öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2019, 20:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necdet eren
Necdet eren - 4 yıl Önce

Çok yararlı

Riber Çelikbaş
Riber Çelikbaş - 4 yıl Önce

Özel güvenlik

Riber Çelikbaş
Riber Çelikbaş - 4 yıl Önce

Özel güvenlik

Riber Çelikbaş
Riber Çelikbaş - 4 yıl Önce

Özel güvenlik

Seracettin çifçi
Seracettin çifçi - 4 yıl Önce

İş istiyorum acil mağdurum

SIRADAKİ HABER