İstanbul 1 Mayıs bilançosu: 50'den fazla yaralı 130 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e gitmek isteyen kitleye polisin saldırısı sonucunda 50’den fazla kişi yaralanırken, 130 kişi de gözaltına alındı

İstanbul 1 Mayıs bilançosu: 50'den fazla yaralı 130 gözaltı
İstanbul’da 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e gitmek isteyen kitleye polisin saldırısı sonucunda 50’den fazla kişi yaralanırken, 130 kişi de gözaltına alındı. İnsan hakları örgütleri, aralarında bebek ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin kafasına gaz kapsülü darbesi alarak yaralandığını açıkladı.


1 Mayıs’ı Taksim'de kutlamak için Beşiktaş, Şişli, Okmeydanı ve Tarlabaşı'nda sokağa çıkan halka polisin saldırısı ile başlayan çatışmalar, Okmeydanı ve Dolapdere'de yoğunlaşarak sürüyor. Polis Beşiktaş’ta ise evlere girerek, insanları gözaltına alıyor.

ŞİŞLİ

DİSK Genel Merkezi önünde yürüyüşe geçen kitleye polis saldırı ile başlayan çatışmalar devam ediyor. Polis kitleye mavi renkli pancar kokulu bir gazın yanı sıra, ses, gaz bombası ile saldırdı. Plastik mermi de kullanan polise gençler ise, molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Çatışmalar devam ediyor.

Şişli'deki Cevahir Otel yakınlarında ise 70-80 kişilik ırkçı bir grup "Ya Allah Bismillah" sloganlarıyla kitleye saldırdı. Saldırı sonucunda bir kişinin bıçakla yaralandığı öğrenildi. Irkçı grup direnişçilerin karşı koyuşu sonrasında çevik kuvvet polislerinin yanına çekildi. Şişli’de polis saldırısı sonucunda en az 10 kişi yaralandı.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ta ise polisin saldırısı ardından ara sokaklara çekilen kitle, polisin Beşiktaş Meydanı'na çekilmesi üzerine Barbaros Bulvarı'na geldi.

Barikatlar kuran kitle, Beşiktaş'a doğru yürüyüşe geçti. Ardından polis barikatına yüklendi. Çatışmalar sürüyor. Polisin kullandığı gaz bombası nedeniyle tüm bölge gaz bulutunun altında kaldı.

TAKSİM

Taksim Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen İHD'liler, polis barikatının önünde bekletiliyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, Taksim Meydanı'nda açıklama yapmak için İstiklal Caddesi'ndeki dernek binasında çıktı.

Önlükleriyle yürüyen İHD'lilerin önü, Billircu Sokak'ta polis barikatıyla kesildi. İHD'liler, iki saattir bekletiliyor.

FATİH

Fatih’ten Taksim’e yürümek isteyen Antikapitalist Müslümanlar’a da polis Saraçhane’de tazyikli su ile saldırdı.

OKMEYDANI
 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yakınındaki çatışmalar sırasında bir polis, halk tarafından yakalandı. Dövülen polisin silahına el konuldu. Birçok polisin silahına el konulduğu haberleri de geliyor. Okmeydanı'nda atılan yoğun gaz halkı evlerinde dahi duramaz hale getirdi. Çocukların yoğun etkilendiği gaz nedeniyle bir bebek evinin içinde gaz bombası nedeniyle bayıldı. Yaralı bebek Özel Okmeydanı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı

130 GÖZALTI

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu; verilerine göre şu ana kadar Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli'de 130'u aşkın kişi gözaltına alındı. Beşiktaş'da gözaltına alınanlar bir süre polis aracından bekletildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltında bulunan bir çok kişinin yaralı olduğu gelen bilgiler arasında. 

50 KİŞİ YARALANDI

Şu ana kadar yaralı sayısının ise 50'yi aştığı bildirildi. Yaralananların çoğunun kafasında ve ayağına gaz bombası isabet etmesi, polisin hedef gözeterek yaraladığı iddialarını doğruluyor. Bu arada Şişli'de ayağından gaz bombasıyla yaralanan foto muhabiri Sedat Suna'nın bacağının kırıldığı öğrenildi.  / anf

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER