Lice'de nöbet 10. gününde

Amed'in Lice ilçesinde Abalı Karakolu'na karşı başlatılan nöbet eylemi 10. gününde. Nöbeti BDP Yenişehir, Bağlar ve Dicle ilçe örgütleri devraldı.

Lice'de nöbet 10. gününde

Amed-Bingöl karayolu üzerinde yapılan Abalı Karakolu'na karşı halkın başlatmış olduğu eylem, 10'uncu gününde devam ediyor. BDP Yenişehir, Bağlar, Dicle ilçe örgütleri çadır nöbetini devraldı. Barış Anneleri Meclisi üyeleri ilk günden bu yana nöbetleşerek çadırda nöbet tutmaya devam ediyor. Halkın tepkisi üzerine Abalı Karakolu'nun yapımı durdurulurken, askerlerin karakol çevresinde konumlandırılması ise dikkat çekiyor. 

Eylemin başladığı günden bu yana trafiğe kapatılan Kocaköy ve Lice ilçeleri arasında bulunan Fis Ovası'nda da bugün itibariyle gündüz saatlerinde araçların geçişine kontrollü olarak izin verildi.

Eylemin başladığı gün askerlerin kitleye müdahalesi ile başlayan olaylar esnasında halk tarafından alıkonulan 2'si uzman çavuş 5 kişinin serbest bırakılması için de BDP'liler ile devlet yetkilileri arasındaki görüşmeler aralıksız bir şekilde devam ediyor. Halk, 5 kişiyi bırakmak için belirttiği taleplerinde, bölgede yapımına başlanan tüm karakolların yıkılmasını isterken, aksi takdirde 5 kişiyi bırakmayacaklarını belirtmişti. Bunun üzerine BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Ankara'ya giderek İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmüştü ve görüşmenin olumlu geçtiği ifade etmişti. 2 gündür halkın talepleri ve 5 kişinin bırakılması için BDP'liler ile devlet yetkilileri arasındaki görüşmeler bugün de devam ediyor. 

Yapılan görüşmelere ilişkin BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından akşam saatlerinde bir açıklamanın yapılması bekleniyor.  / anf

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER