İstanbul'da korkutan deprem

İstanabul Büyükçekmece açıklarında 4.2'lik deprem meydana geldi. Deprem şehrin bazı bölgelerinde şiddetli şekilde hissedildi.

İstanbul'da korkutan deprem

Marmara Bölgesi’nde, İstanbul’da da hissedilen bir deprem oldu. 16.38’de yaşanan depremin Marmara Ereğlisi açıklarında meydana geldiği ve derinliğinin 6 km. olduğu belirtildi. AFAD’tan yapılan açıklamada depremin 4.2 büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Depremin 1912’de kırılan ve Silivri hattına giden fayın kollarından birinde yaşandığını belirten Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Habertürk yayınında yaptığı açıklamada ana fay üzerinde bir depremi tetikleyebileceği gibi bir yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi. Üşümezsoy, “Deprem Kumburgaz fayı üzerinde olsa yeni hareketleri tetikleme ihtimali daha yüksek olurdu” dedi.

İstanbul Valiliği’nden depremle ilgili yapılan açıklamada “AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun” denildi.

İstanbul’da 26 Eylül 2020 tarihinde merkez üssü Silivri ilçesi açıkları olan bir deprem meydana gelmişti. 5,8 büyüklüğünde depremde, Şirinevler, Sultangazi ve Eyüp’te hasar gören bazı binalar olmuştu. Avcılar’da ise bir caminin minaresi kısmen yıkılmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER