İstanbul seçimine itiraz: Tekrarlanmasını istedi!

23 Haziran'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Mehmet Ali Aydoğmuş seçime itiraz etti. 92 oy alan Aydoğmuş, kendi oylarının başka adaylara kaydırıldığını öne sürdü.

İstanbul seçimine itiraz: Tekrarlanmasını istedi!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak giren ve 92 oy alan Mehmet Ali Aydoğmuş seçimin tekrarlanması için itirazda bulundu. Kendisine verilen oyların başka adaylara kaydırıldığını iddia eden Aydoğmuş itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilmek üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na sundu.

İl Seçim Kurulu’nun bulunduğu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Aydoğmuş, “Bu seçim Türkiye’mizin tarihinde kara sayfa olarak yer almıştır. İstanbul toplumu ve gelecek nesil için, demokrasimiz ve kara lekenin silinmesi için seçimin tekrarlanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Aydoğmuş, şunları kaydetti:

“İstanbul’daki tüm sandıklarda bana verilen oyların bir kısmı, kasıtla sandık kurulları başkanları tarafından farklı siyasi partiler adına kaydedilmiş ve sandık sonuç tutanaklarına da bu şekilde geçmiştir. 39 ilçede herhangi bir sandık tutanağı ve çetelesi verilmediği gibi itiraz süresi de bildirilmemiştir. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde aldığım oyların başka bir siyasi partiye kaydırıldığı aşikardır. Bu nedenle mağdur edilmekteyim.”

31 Mart seçiminde 262 oy aldığını belirten Aydoğmuş, o seçimlere de itiraz etmişti. Aydoğmuş o dönemde ‘seçimlere şaibe karıştığını ve manipülasyon yapıldığını’ öne sürerek itirazda bulunmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER