İstanbul'da 1 Mayıs gözaltısı: Sayı 156 oldu

1 Mayıs'ı kutlamaları gözaltılarla başladı. İstanbul kriz masası 156 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul'da 1 Mayıs gözaltısı: Sayı 156 oldu

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları Taksim’de gözaltılarla başladı. Taksim Meydanı’nda kutlamaların İstanbul Valiliği ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasaklanmasının ardından, Taksim’e çıkmak isteyenler gözaltına alındı.

1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı’na çıkmak isteyenler polis müdahalesi ile karşılaştı. 1 Mayıs İstanbul Kriz Masası 156 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği ise gözaltı sayısını 207 olarak açıkladı.

TAKSİM MEYDANI’NDA 2 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Sabah saatlerinde 2 kişi kapatılan Taksim Meydanı’nda pankart açtı. Mücadele Birliği pankartı açarak “Yaşasın 1 Mayıs” sloganı atan Pınar Kara ve Gamze Nihal İyidoğan, gözaltına alındı.

GAYRETTEPE’DE EN AZ 72 GÖZALTI

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çağrı yapan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilere Gayrettepe’de polis müdahalesi gerçekleşti. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılanlar tekrardan Taksim’e çıkmaya çalıştıkları sırada polis müdahalesine bir kez daha maruz kaldı. Polis, onlarca kişiyi gözaltına aldı. Şu ana kadar en az 72 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HKP’LİLERE MÜDAHALE 

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çağrı yapan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Beşiktaş’ta buluşarak Taksim’e yürümek istedi. Barabaros Bulvarı üzerinde pankartla yürüyüşe geçen HKP üyelerine polis müdahale etti ve yaklaşık 25 kişiyi gözaltına aldı. Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndan Taksim’e yürümek isteyen Hayır’dan Sonra grubu da engellendi. Gruptan 20 kişi gözaltına alındı.

CHP GENÇLİK KOLLARINA GÖZALTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları’ndan bir grubun, CHP Beşiktaş ilçe binası önünde 1 Mayıs kutlaması için oturma eylemi yapmak istedi. Gruba polis müdahalesi gerçekleşti. Avukat Efkan Bolaç’ın aktardığı bilgiye göre 14 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan hiçbir siyasi parti ve sendikanın meydana girmesine izin verilmezken, Hak-İş, polis eşliğinde sabah saatlerinde Taksim Meydanı’na girdi. Meydanda bulunan Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan Hak-İş üyeleri, “Taksim 1 Mayıs alanıdır” şeklinde slogan attı. Yaklaşık yarım saat bariyerlerin dışında bekleyen Hak-İş üyeleri, daha sonra sloganlarla alandan uzaklaştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER