Kadıköy'deki Boğaziçi eylemine katılan 4 kişi tutuklandı 1 kişiye ev hapsi verildi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için 2 Şubat günü Kadıköy'de yapılan eylemden sonra gözaltına alınan 6 kişi adliye sevk edildi. Savcılık 5 kişi için tutuklama talep etti. Adli kontrol istenen 1 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi. Duruşma sonunda 4 kişi tutuklanırken, mahkeme 1 kişi için yine ev hapsi kararı aldı.

Kadıköy'deki Boğaziçi eylemine katılan 4 kişi tutuklandı 1 kişiye ev hapsi verildi

Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partli Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrencilere destek için İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 2 Şubat'ta yapılan eylemden sonra gözaltına alınan 6 kişi adliyeye götürüldü.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Anadolu Adliyesi'ne çıkartılan 1 kişinin ev hapsi adli kontrol talebi, 5 kişinin de tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiği aktarıldı.

Demokrasi İçin Hukukçular'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise sorgu esnasında salonda polislerin bulunması nedeniyle müdafiler ve hakim arasında tartışa çıktığı ifade edildi.

Duruşmanın sonunda, savcılığın tutuklama istediği 5 kişiden Necmettin Erdem, Akın Karakuş, Ömer Şengel ve Murat Can Demirci tutuklandı. Yunus Emre Karaca hakkında ise ev hapsi kararı verildi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER