Kadını darp eden kişiye mahkemeden taksitli para cezası

Leyla Yıldırım'ı darp eden kişi hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme, sanığa 2 bin 240 lira para cezasını 20 takside böldü.

Kadını darp eden kişiye mahkemeden taksitli para cezası
Şırnak’ın Kumçatı beldesinde sopayla ve taşla 22 yaşındaki Leyla Yıldırım’ı darp eden Agit Saknak adlı kişi hakkında mahkeme olayı, ‘basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde basit yaralama’ niteleyerek para cezası verdi. Ayrıca mahkeme Saknak’a verdiği 2 bin 240 Tl para cezasını da 20 takside böldü.

‘HAYVANLARA TAŞ ATMIŞTIM’

Yıldırım geçtiğimiz sene ilik kanseri kardeşi Nihat Yıldırım’ı öldüren kişilerin ailesi tarafından darp edildi. Hastaneden darp raporu alan Yıldırım, yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldı. Şırnak Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Saknak kendisini şu sözlerle savundu: “Olay günü çobanlık yapıyordum. Leyla buraya gelerek, ‘Burası bizim arazimiz’ dedi. Ben de kendisine, ‘Sizin değil aşiret ağasınındır’ dedim. Yakamı tutunca kendisini ittirdim. Olay esnasında hayvanların eve gelmesi için onlara taş atmıştım. Bu taşlardan biri Leyla’ya gelmiş olabilir. Suçsuzum…”

Yıldırım ise Saknak’ın bu ifadelerinin ‘yalan’ olduğunu söyleyerek mahkemede şunları söyledi: “Saknak ailesi bu olaydan önce kardeşimi öldürmüşlerdi. Olay günü koyunlarını bizim arazide otlatıyordu. Kendisini uyardım. Elinde sopa ile koluma ve ağzıma vurdu. Sonra olay yerinden kaçarak ayrıldı.”

KARAR: TAKSİTLİ PARA CEZASI

Mahkeme olayı, ”basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde basit yaralama’ olarak değerlendirerek Saknak’a 180 gün hapis karşılığı adli para cezası verdi. Mahkeme, “Sanığın eylemini haksız bir fiilinin meydana getirdiği hiddet ve elemin etkisi altında işlediği anlaşılmakta” diyerek 180 günü 135 gün karşılığı adli para cezasına indirdi. Mahkeme, bu cezayı da kişinin ‘Geçmişi ve verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini’ göz önünde bulundurarak 112 gün karşılığı adli paraya düşürdü. Mahkeme son olarak 2 bin 240 lira para cezasını da 20 taksite böldü.

DARP RAPORU…

Yaşanan olay sonrası hastaneden Yıldırım’a verilen raporda şu ifadeler yer alıyordu: “Hastanın burnunda darbeye bağlı şişlik, ödem mevcut. Sağ kulak arka yüzünde yaklaşık 2*1 CM’lik ekimoz (herhangi bir travma nedeniyle ortaya çıkan, cilt altındaki kılcal damarların hasar almasıyla kanın cilt altına sızması) alanı mevcut. Sağ kol üzerinde yaklaşık 15 CM boyutunda muhtemelen sopa benzeri bir cisimle vurulma sonucu oluşan ekimotik alan mevcut.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER