Kadınlar Özgecan Aslan'ı uğurladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ın cenazesi toprağa verildi. Kadınlar Aslan’ın tabutunu omuzlarında taşıdı, cenaze namazında ön saflarda yer aldı.

Kadınlar Özgecan Aslan'ı uğurladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan toprağa verildi.

Aslan’ın cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı’na getirildi.

Aslan’ın cenazesinde namazdan önce imamın kadınların geriye çekilmesi isteğine karşı yüzlerce kadın önde durdu.

Aslan’ın tabutunu yine kadınlar taşıdı.

Kadınlar, “Kadın cinayetlerini durduracağız, Özge’ye uzanan eller kırılsın, Özge için adalet istiyoruz, kadınlar için özgürlük” sloganları atarak alkış ve zılgıtlarla cenazeyi mezara kadar götürdü.

Özgecan Aslan’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazeye, Aslan’ın yakınlarının yanı sıra Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin Kadın Platformu üyeleri, Mersin Barosu’na bağlı avukatlar, STK temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Aslan’ın öldürülmesine tepkiler sosyal medyada büyürken, kadın örgütleri tepkilerini sokaklarda dile getiriyor.

Ne olmuştu?

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 3 gündür aranan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın yanmış halde cesedi bulundu.

Aslan, Çarşamba akşamı bir arkadaşıyla minibüse binmiş, arkadaşının yolda inmesinin ardından o yola devam etmişti.

Aslan’dan haber alınamaması üzerine ailesi Çarşamba gecesi polise kayıp başvurusu yaptı.

Kayıp başvurusundan önce Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşıyan minibüsün sürücüsü Suphi A. (26) jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Jandarmalar, tarif ettikleri yol yerine ormana giden minibüsü durdurdu. Suphi A., babası Necmettin A. (50) ve Fatih G.’nin (20) bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Suphi A.,iki yolcunun kavga ettiğini, o yüzden lekelerin olduğunu öne sürünce üç şüpheli, serbest bırakıldı.

Jandarma, Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü tekrar aramaya başladı. Tarsus’ta yapılan yol kontrolünde minibüs, içinde Necmettin A. ve Fatih G. ile birlikte ele geçirildi. Aramada bulunan bir şapka, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’a gösterildi. Baba Aslan, şapkanın kızına ait olduğunu söyleyince sorgulanan Necmettin A. ve Fatih G., genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin döküp yaktıklarını, sonra da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.

Üçüncü sanık da dün gece yakalandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER