Kadınlardan Meclis'te 'müftülük' mesaisi

Tepki çeken, il ve ilçe müftülerini evlendirme memurları arasına ekleyen “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Genel Kurul öncesinde bir araya gelen CHP ve HDP'li kadın milletvekilleri tasarıya karşı imza topladı.

Kadınlardan Meclis'te 'müftülük' mesaisi
Müftülere nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısının Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenirken düzenlemeye karşı çıkan CHP ve HDP grubu hareketliydi. CHP grubunda tüm katılımcılar yakalarında 17 yaşında öldürülen Helin Palandöken’in fotoğrafını taşıdı. CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere hazırlanan metni grup toplantısında imzaya açtı.


İMZALAR ERDOĞAN’A İLETİLECEK

İmza metnine parti yöneticileri, milletvekilleri ve partililer imza attı.  İmza metninde müftülüklere nikah kıyma yetkisinin Anayasanın laiklik ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğu, toplumu kutuplaştırıp çocuk evliliklerini arttıracağı belirtilerek geri çekilmesi istendi. Hafta boyunca toplanan imzalar cuma günü Cumhurbaşkanlığına gönderilecek.

HDP GRUBUNA ZİYARET

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te kadın örgütlerinden temsilcilerle bir araya geldi.  Müftülük yasasını eleştiren Kerestecioğlu, “Kadınlarla inatlaşan iktidar kazanamaz. Kadınların mücadelesi ile gidecekler” dedi.

Meclis kapısında yaşanan polis müdahalesini eleştiren Kerestecioğlu, “gösteri protesto hak iken kadınların darp edilerek gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Kadınların öfkesiyle gideceksiniz” dedi.

Kadınların kazanımlarının alınmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Kerestecioğlu şöyle devam etti: “Bu kadar çok kadın bir yasaya karşı çıkarken siz hala kulaklarınızı tıkayıp benim güç demeye devam ediyorsunuz. Sizler de haddinizi bilin. Neden bu yasaya karşı çıkıyoruz. Bir gereklilik olmamasına rağmen bir dinin mezhebi dayatılmak isteniyor ama devletin dini olmaz. Önce müftülere sonra müftülüklere denilen nikah yetkisi imam ve vaizlere verilecektir. Elde edilen haklarda geriye gidilmek isteniyor. Bu hakları nasıl mücadele ile kazandıysak elimizden geleni yapacağız. Bu böyle gitmez kadınlar izin vermez.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER