Kalkınma Bakanı Doğan: Hükümet öz yönetimi anlamalı; katletmekten vazgeçmeli

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, halkın ortaya koyduğu öz yönetim tepkisini, devletin iyi anlaması gerektiğini belirtti. Doğan hükümetin, katliam yöntemlerinden derhal vazgeçmesini istedi.

Kalkınma Bakanı Doğan: Hükümet öz yönetimi anlamalı; katletmekten vazgeçmeli
Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, halkın ortaya koyduğu öz yönetim tepkisini, devletin iyi anlaması gerektiğini belirtti. Hükümetin, katliam yöntemlerinden derhal vazgeçmesini isteyen Doğan, ülkenin batısının da acil barış çığlığını yükseltmesinin gerektiğine dikkat çekti.


ANF’ye konuşan Kalkınma Bakanı, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, devlet güçlerinin sivillere yönelmelerinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, konuyu Bakanlar Kurulu’nda derinlemesine araştıracaklarını ifade etti. Doğan, HDP milletvekillerinin yaşanacak yeni katliamları önleme ve ölümlerin olduğu kentlerde olayları aydınlatmaya dönük araştırmalarının sürdüğü bilgisini verdi. 

Doğan, parti olarak, Cumhuriyet’in demokratikleşmesi ve demokratik ulus temelinde, eşit yurttaşlık haklarına ulaşmak için mücadele verdiklerine vurgu yaparak, "Cumhuriyetin demokratikleşmesi; güvenlik güçlerinin revizyonu, yeni bir devlet modeli ve Cumhuriyetin esas olan egemen ulus ve egemen mezhep anlayışından vazgeçmesinden geçiyor. Bizler mücadelemizi demokratik bir biçimde vermek zorundayız" dedi.

'ÖZ YÖNETİM TEPKİSİ İYİ ANLAŞILMALI'

Demokratik yönetimlerin, yereldeki hareketlerin ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden geçtiğini belirten Doğan, demokrasinin halkın daha fazla örgütlülüğü ile ilgili bir husus olduğuna vurgu yaparak, "Biz yeni yaşamı öne koyarken, bunları esas alıyoruz. Halkın bu eğilimini iyi görmek gerekiyor. Bu konu Demokratik Cumhuriyet’le çözülebilecek konular. Radikal Demokrasi mücadelesini geliştirmek lazım" diye konuştu.
Devletin, halkın ortaya koyduğu  öz yönetim tepkisini iyi anlaması gerektiğini söyleyen Doğan, eğer iyi anlaşılmazsa çok daha geniş bir tepkinin gündeme gelebileceği ve bunun da halklar ve inançlar anlamında sıkıntı yaratabileceğine işaret etti.  

'SAVAŞ YÖNTEMLERİ SORUNU ÇÖZEMEZ'

Hükümetin, öz yönetim ilan eden halka karşı katliama başvurmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Doğan, şunları ifade etti: "Her türlü savaş yöntemi artık bölgede tutmaz. Bu doğru bir şey de değil zaten. Çünkü ortak vatanımızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. İnsanlar, bir sorunu ortaya koyduğunda buna devlet olarak şiddetle yaklaşırsak yanlış yapılır. 90 yıllık birikim ve gelenek ortaya koymuştur ki savaş yöntemleriyle, Kürt sorunu çözülmeyecek. Savaş yöntemlerinin artık hiçbirisi halkımız için gerekli değildir. Ülkede, halka yönelmekten çok, gerçek bir barışın tesisi ve kanın acilen durdurulması hükümetin esas politikası olmalıdır. Bölgedeki halka yönelimler derhal durdurulmalıdır."

'ACİL BARIŞ ÇIĞLIĞINI YÜKSELTMEK LAZIM'

Yaşanan savaş ve katliamlara karşı, ülkenin batısına acilen barış çığlığını yükseltme çağrısı yapan Kalkınma Bakanı, HDP Milletvekili Müslüm Doğan, "Hiçbir savaş yöntemi, hiçbir şiddet halklarımızı ve inançlarımızı bir arada yaşamaktan uzak tutmayacaktır. Bu kadim bağları güçlendirmemiz lazım. Bu da gerçek ve onurlu bir barışın tesisi ile olacaktır" diye ekledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER