Kardeş tutsaklara ring işkencesi

Edirne F Tipi cezaevinde tutsaklara bu kez de ring işkencesi yaşatıldı.

Kardeş tutsaklara ring işkencesi
Edirne F Tipi cezaevinde tutsaklara bu kez de ring işkencesi yaşatıldı. Edip Tarhan, aynı cezaevinde tutsak olan ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olduğu için göremediği kardeşi Canip Tarhan ile aynı ringde gitmek isteyince askerler tarafından feci şekilde darp edildi. Yaşadığı işkenceyi gönderdiği mektupta aktaran tutsak Edip Turhan, “ Üsteğmen, uzman çavuş ve bir çok asker beni ring koridoruna yatırıp dakikalarca işkence ettiler” diye yazdı.


Tecrit, işkence, insanlık dışı uygulamalarla gündemden düşmeyen F Tipi cezaevlerinde en insanı talep dahi işkence nedeni sayılıyor. Edirne F Tipi Cezaevinde tutulan kardeşler Edip ile Canip Tarhan beraber sevk edildikleri adliye ‘ye dönüşünde aynı ring aracında binme talepleri işkenceyle sonuçlandı.

OYSA TEK TALEBİ KARDEŞİYLE BERABER GİTMEKTİ…

Hakkında açılan bir soruşturmayla nedeniyle ifade vermek üzere bindirildiği ring aracında hiç görme fırsatı bulamadığı kardeşi Canip Tarhan ile karşılaştığını aktaran tutsak Edip Tarhan, yaşadığı zulmü bu satırlarla aktardı. “ 24 Temmuz 2014 tarihinde, hakkımda açılan bir soruşturmayla ilgili ifade vermek üzere Edirne Adliyesine sevk edildim. Gidişte benim gibi tutsak olan kardeşim Canip Tarhan ‘la aynı ring aracında gittik. Geri dönüşte ise bizi ayrı araçlara koymak istediler. Kardeşim Canip Tarhan ağırlaştırılmış müebbet statüsünde bulunduğu için, ayrı hücrelerde tutulmaktayız. Birbirimizi görme imkanımız da maalesef oldukça sınırlı. Bu durumu sevk subayı Üsteğmen’e de anlatıp bizi dönüşte aynı ring aracına koymasını istedim. Fakat sevk subayı Üsteğmen benim bu talebimi olumsuz karşıladığı gibi bir de saldırgan bir tutum sergiledi. Yaptığı bu keyfiyete itiraz edince askerler beni arkadan iteklemeye başladı. Araya arkadaşlarım da girdi. Tartışma büyüyünce bu kez bize saldırmaya başladılar. Bu şekilde birkaç dakika sistematik tabii tutulduğumuz sistematik işkence sonrası ring aracına bindirildik.

Hapishaneye geldiğimizde ise araçtan inerken, toplu saldırıda yer alan Uzman Çavuş, ‘ Sen kal’ diyerek beni araçtan indirmedi. Nedenini sorunca da, ‘ Tutanak tutacağız’ cevabını verdi. Bende ‘Araçtan ineyim kapı altında tutarsınız tutanağınızı’ dedim. Bu tartışmaya durumu anlayan arkadaşlarım da dahil oldu ve beni bırakmayacaklarını belirttiler. Tartışma sürerken, askerler beni zorla kapısı açık olan ring bölmesine sokup kapıyı kapattılar. Başka bir arkadaşımı diğer bölmeye sokarak, diğerlerini zorla aşağıya indirdiler. Aradan iki dakika ya geçti ya geçmedi, tutulduğum bölmenin kapısı açıldı ve Üsteğmen, uzman çavuş ve beraberindeki askerler beni ring aracının koridoruna yaptırıp işkence yaptılar. Daha sonra beni indirip diğer bölmede tuttukları arkadaşıma aynı yöntemle işkence yaptılar.”

İŞKENCECİ ÜST TEĞMEN’E DEĞİL TUTSAKLARA SORUŞTURMA

İşkence sırasına gözlüğünün kırıldığını aktaran Turhan, tabii tutuldukları bu işkenceyi aynı günün akşamı götürüldükleri Edirne Devlet Hastanesinde kayıt altına aldırdıklarını anlattı. Turhan, ismini öğrenemediği bu Üst teğmenin ring sevklerinde başka tutsaklara da aynı sistematik işkencelere tabii tutuğuna dikkat çekti. Bu darp sonrası cezaevi idaresinin Üsteğmene değil kendilerine soruşturma açtığını belirten Turhan, “ F Tipi politikasının özeti budur işte. Önce tecrit edilirsiniz, sonra da elin kolun bağlı olduğu halde işkenceye maruz kalırsınız” diye yazdı.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER