Kaşıkçı: Yüksekova-Yeniköprü güzergahını unutun

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova-Yeniköprü yolu güzergahının yapılacak tünel ve viyadüklerle değişeceğini söyledi.

Kaşıkçı: Yüksekova-Yeniköprü güzergahını unutun

Yüksekova'da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak sorunlarını dinledi.

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurtoğlu'nun da katıldığı kahvaltıda bir konuşma yapan Kaşıkçı ilçede halen devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması veya yasak saatlerinin değiştirilmesi konusunun önümüzdeki süreçte tekrar değerlendirileceğini söyledi.

Yüksekova'da eğitim sorununa öncelik verdiğini belirten Kaşıkçı, devlet olarak ilçedeki sağlık, ulaşım ve alt yapı sorunlarıyla ilgili bir dizi projelerinin olduğunu ve bunlarla ilgili ihale süreçlerinden sonra daha detaylı açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.

İlçede evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetlerinin farkında olduklarını belirten Kaşıkçı sorunların çözülmesi ve vatandaşların ödemelerini alması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şuana kadar verilen kira yardımlarının yanında ilerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ayrıca geriye dönük kira desteğinde bulunacağını belirten Kaşıkçı yeni konutların yapılması ile beraber ilçedeki eski ve yeni yapılaşma alanlarında ayrı ayrı ihaleler yapılarak ayrı ayrı projelerle şehrin yeniden yapılaşmasına ağırlık vereceklerini söylediler.

Özellikle Yüksekova-Van karayolunda bulunan Yüksekova-Yeniköprü güzergahının değiştirilmesi için harekete geçtiklerini belirten Kaşıkçı, "Şuanki Yüksekova-Yeniköprü güzergahını unutun. Tünel ve Viyadüklerle yapılacak yeni yol sayesinde 15 dakikada Yeniköprü'ye ulaşabileceksiniz. 8 kilometrelik tünel düşünülüyor. Bunun detayları önümüzdeki süreçte daha da belirginleşir" dedi.

İlçede bugüne kadar yaşanan sorun ve sıkıntıların farkında olduğunu söyleyen Kaşıkçı, sürekli toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelerek kendi bakış açılarının dışında tüm kesimlerin sorun, sıkıntı ve önerilerini almaya çalıştıklarını söyledi.

İlçeye dönük birçok çevre yolları, okullar, dere ıslahı, spor kompleksleri gibi birçok projelerinin olduğunu söyleyen Kaşıkçı ayrıntılı açıklamaları ihale süreçlerinin ardından daha geniş kapsamlı olarak kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Toplantıda basın mensupları da ilçede görev yaparken sürekli birçok engellemelerle karşılaştıklarını söylediler. Sokakta bir kar yağışı haberi yaparken bile GBT sorgusuna maruz kalarak çalışmalarının engellendiğini belirten basın mensupları bu sıkıntının giderilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kaşıkçı, ilçede önceden yaşananlar ve devam eden OHAL nedeniyle bazı sorunların olabileceğini belirterek zamanla tüm sorunların çözülmesi için gayret sarf edeceklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi ve İç Gümrükleme Sahası için çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaşıkçı İç Gümrükleme Sahası için Belediyeye ait Mezbahanenin bulunduğu bölgede bir yer düşündüklerini söyledi. Yeni Mahalle'de bulunan eski spor salonunun olduğu alanın Spor Kompleksi olarak değerlendirileceğini söyleyen Kaşıkçı yeni yapılacak çevre yolları ile şehir trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini söyledi. / Yüksekova Haber

kaymakam2.jpg
kaymakam3.jpg

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER