Kaybolan Evrim Atış'ın annesi ve babası tutuklandı

Tokat'ta kaybolan Evrim Atış'ın annesi, babası ve babaannesi dün adliyeye çıkartıldı. Babaanne serbest bırakılırken, anne Dilek ve baba Burhan Atış tutuklandı. Çiftin kızlarının kaybolması sürecinden bu yana sorgularında verdikleri çelişkili ifadeler nedeniyle tutuklandıkları öğrenildi.

Kaybolan Evrim Atış'ın annesi ve babası tutuklandı
Tokat’ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz’da yaylada kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış’ın annesi Dilek ve babası Burhan Atış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Babaanne Satı Atış ise serbest bırakıldı. Mahkeme, Dilek ve Burhan Atış’ın tutuklanmasına karar verdi.

Evrim Atış’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmada, anne Dilek Atış, baba Burhan Atış, amca Niyazi Atış, babaanne Sati Atış ve köyde yaşayan Ali Hin önceki gün gözaltına alındı. Turhal İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerinin alınmasının ardından babaanne Satı Atış ve Ali Hin, ardından da dün akşam saatlerinde amca Niyazi Atış serbest bırakıldı.

Dilek ve Burhan Atış, ifadelerinin ardından adliyeye götürüldü. Babanne Satı Atış da sorgu için yeniden yayladan alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan Dilek ve Burhan Atış tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, babaanne Satı Atış ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

‘ARTIK BU ACIYA DAYANAMIYORUM’

Adliyeden çıkarken açıklama yapan Satı Atış, “Evrim’e kavuşmak istiyorum.  Artık ben bu acıya dayanamıyorum. Ben ifademi verdim, beni bıraktılar. Ne olur şu sabiyi bize bir an önce versinler. Bu kadar çektiğimiz işkence yeter. Yemek yiyemiyoruz artık. Hem ciğerinden ol hem de evlatlarından ol. Bu ne biçim iştir? Allah bize yardım etsin. Mümkünü varsa bir an önce beni Evrim’e kavuşturun” dedi.

Adliye dışında bekleyen ve dün serbest bırakılan Evrim Atış’ın amcası Niyazi Atış ise, “Biz kızımızı arıyoruz. Kızımızı bulan, gören bize ve askerimize bildirsin. Biz zor durumdayız. Durumumuz kötü. Artık ailemizle kötü durumdayız” diye konuştu.

Mahkemeye sevk edilen anne Dilek ve baba Burhan Atış, tutuklandı. (TOKAT/DHA)

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER