'Kayıtlar devlete ihanettir, alçaklıktır'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güvenlik zirvesine ilişkin YouTube üzerinde yayınlanan ses kayıtları için "alçaklık icra edildi" dedi. Arınç, "Konuşmalar büyük ihtimalle gerçek. Bundan Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder" diye ekledi.

'Kayıtlar devlete ihanettir, alçaklıktır'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güvenlik zirvesine ilişkin YouTube üzerinde yayınlanan ses kayıtları için "alçaklık icra edildi" dedi. Arınç, "Konuşmalar büyük ihtimalle gerçek. Bundan Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder" diye ekledi.


Güvenlik zirvesinde yapılan görüşmelerin internet ortamına düşmesi ardından bir açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Dün akşam büyük bir rezalet yaşandı, alçaklık icra edildi. Türkiye devletine karşı sır mahiyetinde olması gereken bir toplantı ortam dinlemesiyle elde edildi. Şahısla ilgili her şeyi söylersiniz, o kişi bundan üzülür. Yapacağı bir şey varsa yapar. Onun şahsını ilgilendirir" şeklinde konuştu.

27 Mart Perşembe günü Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında yapılan toplantının kayıtları yayınlandı. "Başçalanın Seçim Güdümlü Savaş Planı 1-2" başlığı altında YouTube üzerinde yayınlanan kayıtlarda MİT Müsteşarı Hakan Fidan, "Suriye'ye savaş için bahane lazımsa, ben 4 adam gönderirim oraya, 8 tane füze fırlatırım, gerekçe olur" derken, Suriye'ye 2 bine yakın tır malzeme gönderdiklerini söylüyor. Kayıtlardan anlaşıldığı kadarıyla, Türk yetkililer Süleyman Şah Türbesi'ni bahane ederek Suriye'ye girme üzerine hesap yapıyorlar. Ancak görüşmede bugüne kadar Suriye'deki grupların nasıl desteklendiği, ne tür planları yapıldığı, Amerika ile yapılan görüşmeler de deşifre oluyor. Davutoğlu, toplantının bir yerinde "Laf aramızda Başbakan da telefonda "bu (Süleyman Şah türbesine saldırı) gerektiğinde bir imkan gibi de değerlendirilmeli bu konjonktürde' dedi yani" ifadelerini kullanıyor  

Bülent Arınç,  "Ama bugün devlete ihanet, açıkça casusluk var. En gizli kalması gereken bilgi ortam dinlemesiyle dinlenebiliyor. Kimdir, neresidir, hangi ülkedir, hangi alçaktır? Buna cevap verebilecek durumda değilim. Ben de yetkimi kullandım ve akşam 18’den itibaren geçici yayın yasağı getirdik. Milletini seven bu ülkenin insanı doğru şeyler yazmış ama maalesef ana muhalefet lideri ve bazıları söz konusu Suriye olunca onun sevgisini ceplerine koymuş, öyle konuşuyorlar" şeklinde konuştu.

"Konuşmalar büyük ihtimalle gerçek" diyen Arınç şunları ekledi:  "Bundan Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder. Mahir Kaynak eski istihbaratçıdır. Şöyle der. Bu olay kimin işine yarar? Bunu bilirseniz bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz. Suriye uçağımızı düşürdü, Akçakale’yi bombaladı, onlarca insan öldü. Biz de angajman kurallarını değiştirip vurduk. Bir ana muhalefet liderinin sorumluluk taşıması gerekir. Bu devletin beka meselesidir. Devletin güvenliğine ait bir şeyi yayınlamak suç, cinayet demesi gerekirken Youtube’a erişim neden engellendi demek hangi akla sığar, kime hizmet eder." / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER