Gül: Bu Bir Casusluk Faaliyetidir, Gereken Yapılacaktır

Abdullah Gül, Suriye toplantısının dinlenmesi ile ilgili, "Bu organizasyonu kimler düzenlediyse ortaya çıkarılacaktır ve cezalandırılacaktır." dedi.

Gül: Bu Bir Casusluk Faaliyetidir, Gereken Yapılacaktır
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.  Gül, ses kayıtları ile ilgili "Ulusal güvenle saldırı. Bu organizasyonu kimler düzenlediyse muhakkak ortaya çıkarılacaktır ve cezalandırılacaktır. Kesinlikle buna kimse müsamaha gösterilemez." dedi.

"BU CASUSLUK FAALİYETİ CEZALANDIRILACAKTIR"

Gül, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, Suriyetoplantısının yasa dışı ses kayıtları için "Bu bir casusluk faaliyetidir ve gereken yapılacaktır" dedi. Gül; "Devletin hiçbir zaman müsamaha gösteremeyeceği bir olaydır, bir casusluk faaliyetidir. Sorumlular mutlaka gün yüzüne çıkarılacaktır. Bu işe bulaşanlar ve katkıda bulunanlar cezalandırılacaktır" dedi.

"TOPLANTININ DİNLENMESİ BÜYÜK CÜRETKARLIK"

"Suriye'deki gelişmelerden dolayı Suriye sınırının hassas olduğunu herkes biliyor. Tehlikelere karşı tedbir alıyoruz. Son dönemlerde Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı Süleyman Şah Türbesi'dir. Orayla ilgili tehditler ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı'nın başkanlığında  bu tedbirleri, konuştukları toplantıyı dinlenmesi, izlenmesi büyük cüretkarlıktır. Bu devletin güvenliğine yönelik casusluk faaliyetidir.

"KANUNLARIN EMRETTİĞİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR"

Devlet bürokrasinin en üstündeki insanlardır. Bu kesin kez büyük cürettir görmediğimiz şekilde. Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği olaydır. Ne gerekirse yapılacak. Bu faaliyeti kimler yaptı kimler katkı verdi, kimler düşündü ortaya çıkartılacaktır. En üst seviyedeki devlet bürokrasisinin bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantıdır bu toplantılar bu işe bulaşanlar ortaya çıkartılacak. Kanunların emrettiği en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır." / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER