Şemdinli'de meşaleli yürüyüş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde BDP ve Meya-Der öncülüğünde "Kahramanlık Haftası" nedeniyle meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Şemdinli'de meşaleli yürüyüş
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


BDP Şemdinli İlçe Örgütü ve Meya-Der Şemdinli Şubesi öncülüğünde "Kahramanlık Haftası" dolayısıyla BDP Şemdinli Seçim Bürosu önünden başlayıp Karşıyaka Mahallesinde son bulan meşaleli yürüyüş düzenledi.

PKK'nin öncü komutanlarından Mahsum Korkmaz (Egît) ve Mart ayında hayatını kaybeden PKK’lilerin anıldığı ‘Kahramanlık Haftası’ yürüyüşüne BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar taş, BDP Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayı Seferi Yılmaz, Nahide Yıldız, Meya - Der Şemdinli Şubesi Başkanı Ramazan Sever, Kurdî - Der Şemdinli Şubesi Başkanı Hamza Arslan, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Muharrem Tekin, BDP ilçe çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Kahramanlarımız Onurlu Direnişimizin Sembolidir, Aştî Xwebûyîn e" pankartının arkasında meşaleler eşliğinde yürüyen kalabalık kitle 'Şehit Namırın’, ‘Biji Serok Apo’, 'Oylar namustur namus satılmaz' sloganlarını attı. 

Karşıyaka mahallesinde son bulan meşaleli yürüyüşün ardından açıklama yapan BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş, 21 – 28 Mart tarihleri arasında hayatını kaybeden PKK’nin öncü kadrolarının ‘Kahramanlık Haftası’ ile anıldığını söyledi.

28 Mart 1986 yılında Gabar Dağı’nda yaşamını yitiren Mahsum Korkmaz’ı (Egit) andıklarını belirten BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş, “Kürt Özgürlük Hareketi, Mezopotamya’da yaşayan Kürt halkı ve bütün diğer halkların fedaileşme hareketidir. Sayın Öcalan tarihi Amed Newroz'una gönderdiği mektubunda belirttiği gibi newrozlaşan ve zafere yürüyen halk gerçeğimizin şehitler sayesinde olduğunu ifade etmektedir. 15 yıldır büyük bir kahramanlık duruşu olan İmralı direnişini selamlıyor, Egît yoldaş şahsında bütün Kürdistan şehitlerini minnet ve şükran ile anıyoruz” dedi.

Seçimlere de değinen ilçe başkanı Taş, "bilindiği üzere seçimlere sadece birgün kaldı. Burada Şemdinli'de sandık başına giden her bir seçmen iradesine sahip çıksın" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık kitle sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER