Kayseri'de 4,6 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Kayseri'de deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin 4,6 büyüklüğünde olduğu can ve mal kaybına neden olmadığı açıklandı.

Kayseri'de 4,6 büyüklüğünde deprem

AFAD Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde deprem olduğunu duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sarsıntının saat 03.02'de ve 18,22 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve şiddetinin ise 4,6 olduğunu açıkladı. 

51.jpg

KÖYLER TEK TEK TONTROL EDİLDİ

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4,6 büyüklüğündeki depremde vatandaşlar panik yaşarken, bazı evlerde çatlaklar meydana geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Merkez üssü Sarıoğlan başta olmak üzere Gemerek’e bağlı sınır köyleri kontrol edilmiş ve olumsuz bir duruma rastlanmamıştır" dedi.

Sarıoğlan ilçesinde 4,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası sosyal medyadan paylaşım yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Değerli hemşehrilerim; depremle birlikte derhal AFAD ile temas halinde itfaiye ekiplerimiz teyakkuza geçmiştir. Merkez üssü Sarıoğlan başta olmak üzere Gemerek’e bağlı sınır köyleri kontrol edilmiş ve olumsuz bir duruma rastlanmamıştır. Lütfen sağlıklı bilgilere itibar edelim" diye konuştu.

DEPREM PANİĞE NEDEN OLDU

Yozgat, Nevşehir ve Sivas gibi çevre illerden de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe yol açtı.

Bazı vatandaşlar, sarsıntının ardından sokağa çıktı.

53.jpg

DÜN İZMİR'DE SALLANDI

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre saat 23.46’da Karaburun açıklarında Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 6.36 kilometre altında meydana gelen deprem İzmir merkez olmak üzere birçok yerden hissedildi.

Kısa süreli paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre, can ve mal kaybı yaşanmadı.

TOPLAM 8 DEPREM OLDU

İzmir bu sabah saat 08.00'den itibaren ardı ardında depremler yaşıyor. Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen ilk deprem saat 08.03'te kaydedildi.

AFAD tarafından 4,1 olarak ölçülen bu depremin ardından saat 08.46'da 5,1, saat 08.47'de 4,8, saat 09.00'da 4,7, saat 09.34'te 4,2, saat 10.51'de 3,6, 11.35'te 5,1 ve saat 16.10'da da 4,7 büyüklüğünde toplam 8 sarsıntı oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER