'KCK' Basın Davası için çağrı

Özgür Gündem, DİHA, Azadiya Welat, Demokratik Modernite dergisi ve Fırat Dağıtım ortak bir açıklama yayınlayarak tüm gazetecilere 25 Eylül günü başlayacak olan “KCK" Basın davasının yerinde izlenmesi çağrısında bulundu.

'KCK' Basın Davası için çağrı

Özgür Gündem, DİHA, Azadiya Welat, Demokratik Modernite dergisi ve Fırat Dağıtım ortak bir açıklama yayınlayarak tüm gazetecilere 25 Eylül günü başlayacak olan “KCK" Basın davasının yerinde izlenmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada 20 Aralık 2011’de düzenlenen siyasi soykırım operasyonun ardından 21 aya yakın bir sürenin geçtiği kaydedilerek sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanan 22’si tutuklu 46 gazetecinin 25 Eylül Çarşamba günü 6. duruşmaya çıkacakları hatırlatıldı. Tüm gazetecilere ve duyarlı kamuoyuna çağrıda bulunan kuruluşlar, tutuklu gazeteciler için 22 Eylül Pazar günü 18’de Galatasaray Lisesi önünde yapılacak basın açıklamasına davet edildi.

Kurumlar ayrıca gazetecileri 25 Eylül günü başlayıp 27 Eylül’de sona erecek olan 6. duruşmanın yerinde izlenmesi çağrısında bulundu. / anf

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER