KCK: Kürtler koalisyonun samimiyetinden kuşku duyuyor

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Kobanê’de uluslararası koalisyonun hava saldırıları yaptığı yönündeki iddialarla ilgili yazılı açıklamada bulundu

KCK: Kürtler koalisyonun samimiyetinden kuşku duyuyor
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, DAİŞ’e karşı koalisyon kurduğunu iddia eden uluslararası güçlerin Kobanê’deki saldırılara müdahalede bulunmadığına dikkat çekerek, “Eğer Kobanê’de bir trajedi yaşanırsa Kürtler ve kamuoyu bundan Türkiye başta olmak üzere ABD, Avrupa ve koalisyon içinde olan diğer ülkeleri sorumlu tutacaktır. Koalisyon savaş uçaklarının başka yerleri vurarak IŞİD’i cesaretlendirmesi kabul edilmeyecektir” dedi.


KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Kobanê’de uluslararası koalisyonun hava saldırıları yaptığı yönündeki iddialarla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Kobanê’de bir nevi 2. Dünya savaşındaki faşizme karşı mücadeleye benzer bir direnişin sergilendiğine dikkat çeken KCK, buna karşın DAİŞ’e karşı koalisyon kurduğunu iddia eden güçlerin saldırılara karşı bir müdahalede bulunmadığını ifade etti.

“Suriye ve Irak’ın başka yerlerine ağır bombardımanlar yapıyorken, Kobanê’ye yönelik böyle bir tutum takınmaması, dünya kamuoyu ve Kürt halkında kuşku uyandırmaktadır” diyen KCK, “Eğer Kobanê’de bir trajedi yaşanırsa Kürtler ve kamuoyu bundan Türkiye başta olmak üzere ABD, Avrupa ve koalisyon içinde olan diğer ülkeleri sorumlu tutacaktır. IŞİD’e karşı Kobanê’de büyük bir direniş varken koalisyon savaş uçaklarının başka yerleri vurarak IŞİD’i cesaretlendirmesi kabul edilmeyecektir” diye seslendi.

KCK, Türkiye'nin de Kobanê sınırında yaptığı saldırıları da Kürt halkına açılmış bir savaş olarak nitelendirdi.

KCK’nin açıklaması şöyle:

“Kobanê halkı, YPG ve YPJ savaşçıları 13 gündür fedaice direnmektedir. Tarihin en büyük direnişlerinden biri Kobanê’de gösterilmektedir. Bu direniş sadece Kürt halkı için değil, başta Ortadoğu halkları olmak üzere tüm insanlık için yürütülmektedir. Bir nevi II. Dünya Savaşında faşizme karşı gösterilen direnişin benzerini IŞİD faşizmine karşı Rojava Devrimci Güçleri gerçekleştirmektedir. Bu tarihi direnişi tüm dünya halkları takdirle izlemektedir.

KATLİAM OLDUKTAN SONRA KURTARICI OLMAYI HESAPLIYORLAR

Kobanê böyle bir direniş içindeyken IŞİD’e karşı koalisyon kurduğunu iddia eden güçler Kobanê çevresindeki açık IŞİD saldırılarına karşı bir müdahalede bulunmamaktadırlar. Tüm dünya kamuoyu da bunu şaşkınlıkla izlemektedir. Suriye ve Irak’ın başka yerlerine ağır bombardımanlar yapıyorken, Kobanê’ye yönelik böyle bir tutum takınmaması, dünya kamuoyu ve Kürt halkında kuşku uyandırmaktadır. Eğer çoğu zaman görüldüğü gibi halklar ve toplumlar katliama uğradıktan sonra bunu müdahale gerekçesi yapıp kurtarıcı olmak hesaplanıyorsa, bunu ne Kürt halkı ne de insanlık kabul edecektir. Vicdan ve insanlık bu kayıplar olmadan, katliamlar yapılmadan tutum takınılmasını bekler. Bu olmadığı için Kürtler ve dünya kamuoyu IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun samimiyetinden kuşku duymaktadırlar.

TÜRK DEVLETİNİN SUÇ ORTAKLIĞI BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ

Koalisyona katılacağını söyleyen Türk devletinin askeri sınırdan YPG’li savaşçılara ve YPG’nin araçlarına sürekli taciz saldırısı yapmakta, YPG araçlarının hareketini engellemektedir. Bu yetmezmiş gibi, Kobanê halkına saldırarak bir genci şehit etmesi, ikisini de yaralaması, Türkiye'nin IŞİD’le suç ortaklığını bir daha ortaya koymuştur. Türk devleti bu tutumuyla tüm Kürdistanlılara savaş açmış bulunmaktadır. Halkımız Türk devletinin bu tutumuna karşı da mücadelesini her gün daha da yükselterek cevap vermelidir.

BAŞKA YERLERİ VURARAK DAİŞ’E CESARET VERİYORLAR

Bugün Kobanê’ye ağır saldırı varsa bunun nedeni, IŞİD faşizmine karşı herkesten önce Rojava Devriminin direniş göstermesidir. Eğer Kobanê’de bir trajedi yaşanırsa Kürtler ve kamuoyu bundan Türkiye başta olmak üzere ABD, Avrupa ve koalisyon içinde olan diğer ülkeleri sorumlu tutacaktır. IŞİD’e karşı Kobanê’de büyük bir direniş varken koalisyon savaş uçaklarının başka yerleri vurarak IŞİD’i cesaretlendirmesi kabul edilmeyecektir.

Tüm dünya halklarını ve kamuoyunu IŞİD’e karşı tüm insanlık için direnen Kobanê halkına destek vermeye, IŞİD faşizmini Kobanê’den püskürtüp yenilgiye uğratarak Kobanê direnişini bu faşizmin sonunun başlangıcı haline getirmeye çağırıyoruz.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER