KCK: PKK özgür yaşamın yaratıcısı ve güvencesidir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı PKK’nin 36. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, PKK’nin demokratik yaşamının yaratıcısı ve güvencesi olduğunu belirtti.

KCK: PKK özgür yaşamın yaratıcısı ve güvencesidir
ANF'de yer alan habere göre, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı PKK’nin 36. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, PKK’nin demokratik yaşamının yaratıcısı ve güvencesi olduğunu belirtti. Kürt halkı ve Ortadoğu halklarını PKK lideri Abdullah Öcalan’ın felsefik, ideolojik, teorik ve politik çizgisinde birleşerek mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı PKK’nin kuruluş yıldönümünü yazılı bir açıklama ile kutladı. KCK açıklamasında, “Partîya Karkerên Kurdistan (PKK) 37. Mücadele yılına girmektedir. Resmi kuruluşu 36 yıl olsa da, özünde 40 yıldır  soluk soluğa verilen özgürlük mücadelesine Önderlik yapan Rêber Apo'nun, tüm yoldaşlarının ve halkımızın yeniden doğuş bayramı olan partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. PKK gibi büyük bir partiyi bugünlere getiren, sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu halklarının ve tüm insanlığın öncü partisi yapan şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Hakilerin, Saraların, Kemallerin, Hayrilerin, Mazlumların kurucusu olduğu PKK, dayandığı sağlam temellerle yarattığı gelişmeler ve değerlerle sonsuza kadar yaşayacaktır. İnsanlığın özgürlük, demokrasi ve sosyalizm tarihinde her zaman hatırlanacak yerini alacaktır” denildi.

‘PKK ŞEHİTLER PARTİSİDİR’

“PKK, bütün değerlerin öncüsü ve yaratıcısı bir şehitler partisidir” diyen KCK, şunları söyledi: “PKK, şehitlerin ölçüleri ve yarattığı değerleri her yıl daha da yükselterek ve yeni değerler katarak insanlığın özgürlük, demokrasi ve sosyalizm tarihine katkılarını sunmaya devam edecektir.

PKK, yok oluşa giden bir halkın özgürlük ve demokrasi mücadelesini en zor koşullarda vererek, bugün sadece Kürt halkının değil, bölge halklarının umudu haline gelmiştir. Zorun zoru mücadele koşullarında Özgürlük Hareketi'ni geliştiren ve özgürlüğü için savaşan bir halk yaratan PKK, zorun zoru koşulları yaşayan Ortadoğu'da da bu öncülüğünü yapacak yetenek, birikim, tecrübe, örgütlülük ve mücadele gücüne sahiptir. PKK 37.  Mücadele yılında Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini daha da geliştirip özgür ve demokratik yaşamı kurarak Ortadoğu'da da özgür ve demokratik yaşamın kilidini açacaktır.

PKK, yok oluşa giden bir halktan Ortadoğu'da halkların özgür ve demokratik yaşam modeli olan bir demokratik ulus gerçekliğini ortaya çıkarmıştır. Kırk yıl önce Ortadoğu'nun en geri, özgür ve demokratik yaşama en uzak halkı olan Kürtler, bugün Ortadoğu'nun demokrasi ve özgürlük mücadelesinde öncü haline gelmişse, yine Ortadoğu'nun özgürlük ve demokratik yaşamını mayalayan bir mücadele gücü olmuşsa, bunda Önder Apo'nun liderliğini yaptığı PKK’nin belirleyici olduğu tartışmasızdır.”

‘PKK ÖZGÜR YAŞAMIN GÜVENCESİDİR’

PKK’nin zor koşullarda mücadele edip zafer kazanan tarza sahip bir parti olduğu belirtilen açıklamada, “PKK için imkansızlık, zorluk, sıkıntı diye bir gerekçe yoktur. Aksine imkansızlık, zorluk ve sıkıntı PKK için her zaman mücadeleyi daha da yükseltmenin ve başarmanın gerekçesi olmuştur. PKK zorun zoru koşullarda yaşayan Kürdistan halkının devrimini gerçekleştirmek için tarih sahnesine çıkmıştır. Zaten Kürdistan devrimi ve Ortadoğu'da Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamını kazanmak zor olduğu içindir ki, PKK karakterinde bir parti ortaya çıkmıştır. Bu nedenle hiçbir zorluk PKK'nin öncülük ettiği Özgürlük Mücadelesi'ni engelleyememiştir. PKK bu temelde bugüne kadar verdiği mücadeleyle bugün Kürdistan'ın dört parçasında tüm halkımızın özgür ve demokratik yaşamının yaratıcısı ve güvencesi olmuştur” diye belirtildi.

KCK Eşbaşkanlığı açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi: “Önder Apo'nun birkaç yıl önce “Şimdiye kadarki mücadelemiz bir hazırlıktı; asıl mücadelemiz bundan sonra gelişecektir” tespiti günümüzde gerçekleşmektedir. Kırk yıllık mücadeleyle ortaya çıkan PKK kimliği ve karakteriyle özgürlüğü için savaşan halk gerçekliği, Ortadoğu'nun en büyük ve en güçlü demokratik ve özgürlükçü gücü düzeyine kavuşmuştur. PKK'nin 37. Mücadele yılında yarattığı değerlerle ulaşmış olduğu düzeyi sadece Kürt halkı değil, Ortadoğu halkları ve tüm insanlık görmüştür. Bu anlamda PKK Ortadoğu'nun tüm halklarına, inanç ve kültürlerine karşı tarihi sorumluluk bilinciyle hareket edecektir. PKK, tarihin verdiği bu rolden kaçınmayacak, KCK sistemi ile Kürdistan'da geliştirdiği demokratik ulus ve demokratik konfederalizme dayalı özgür ve demokratik yaşamı tüm Ortadoğu'da geliştirme mücadelesi verecektir.

37. Mücadele yılında PKK daha da büyüyecek ve Kürt halkının özgürlük gücüyle Ortadoğu halklarının özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinin en önünde yer alacaktır. Özgücüne güvenen, zor koşullarda mücadele edip başaran tarzını tüm Ortadoğu halklarının mücadele karakteri haline getirerek halkların mücadelesinin yenilmez kılınmasının mayası olacaktır.

Kürt halkının Rojava Kürdistan'da gerçekleştirdiği devrim, Şengal, Maxmur, Kerkük ve Kobanê Direnişleri PKK'nin mücadele tarzının yenilmezliğini ortaya koymuştur. Çünkü tüm bu alanlarda Önder Apo'nun PKK'ye kazandırdığı kişilik, kimlik ve mücadele tarzı öncülük yapmaktadır. Bu tarzın yenilmezliği bir kez daha ispatlanmıştır.

'MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI'

 Açıklama şu çağrı ile son buldu: "Kürt halkını yeniden var eden, Kürt halkını başı dik hale getiren PKK'yi halkların öncüsü kılan Önder Apo’yu ve Apocu çizgide mücadele edip şehit düşen tüm kahramanları bir kez daha saygı ve minnetle anıyor; onların anısı ve mücadele kişiliğiyle Kürt halkını 37. Mücadele yılında özgür kılacağımız inancını belirtiyor; Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını Önder Apo'nun felsefik, ideolojik, teorik ve politik çizgisinde birleşerek mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER