KCK'den 'kayyum' açıklaması

KCK, DBP’li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili açıklamasında, “Belediyelerin beş kuruş parası örgüte aktarılmamıştır. Bu yalan için en küçük bir kanıt bile gösterilemez” dedi. Açıklamada, kayyum atamalarının ‘baskı politikasının yeni bir aşaması’ olduğu ifade edildi.

KCK'den 'kayyum' açıklaması

KCK, 24’ü Demokratik Bölgeler Partili (DBP) toplam 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı’nda yer verilen KCK açıklamasında, kayyum atamalarının ‘halkın iradesine ipotek koymak’ olduğu ifade edildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığınca yapılan açıklamada, siyasi iktidarın “Belediyeler Kandil’e para aktarıyor” iddiası yalanlanırken, “Belediyelerin beş kuruş parası örgüte aktarılmamıştır. Bu yalan için en küçük bir kanıt bile gösterilemez” denildi.

“Yıllardır belediyelerin örgüte para aktardığına dair kanıt arıyorlar, ama bunu bir türlü bulamıyorlar. Bulmaları da mümkün değil” denilen açıklamada, kayyum atamaları ile belediyeleri çalıştırmama ve belediyeler üzerinde baskı kurma politikasının yeni bir aşamaya vardırılmak istendiği savunuldu.

Karayılan: Kendi ekonomimiz var

KCK yöneticilerinden Murat Karayılan da yine Fırat Haber Ajansı’nda yer alan açıklamasında, DBP belediyelerine müfettişlerin gönderildiğini ve denetlemeler sonucunda usulsüzlük tespit edilmediğini anımsatarak, “Buna rağmen diyorlar ki ‘bu belediyeler dağa para gönderiyor.’ Bu büyük bir yalandır” dedi.

Karayılan, “Biz belediyelere muhtaç değiliz, bizim de ekonomimiz ve siyasetimiz var” diye konuştu. / İMC

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER