Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımız tanınmış biri olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, parti olarak aday çıkaracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP olarak aday çıkartacağız.Kimse meraklanmasın tanınmış biri olacak. Adayımızı ne zaman açıklayacağımız belli değil" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımız tanınmış biri olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınına katıldı. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nde çekilen atletli fotoğrafını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ben adalet diyorum o atlet diyor” diye konuştu.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı “Adalet Kurultayı’yla ilgili açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, “Onlar bu ülkenin insanı değil mi neden eleştiriliyor? HDP ile ayrı partiyim ama ben insanlarım arasında hiçbir ayrım yapmam” dedi. Almanya’nın “FETÖ” şüphelilerini iade etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in kuracağı partinin siyasete olumlu bir etkisi olacağını savundu.

MİT TIR’ları davasında tutuklanabileceği iddiası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları sorulan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Enis Berberoğlu bizi radyodan dinliyor. Ne yapmış suç mu işlemiş? Rehin alınan bir kişi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne operasyonun ilk ayağı. MİT TIR’ları Cumhuriyet’in yazmasından çok ama çok önce gazetelerde yer aldı. Herkesin bildiği bir olay devlet sırrı olur mu? Ben daha önce açıkladım. Suriye’ye silah götüren bir şoförün mahkeme ifadesini okudum ve açıkladım. Bu bir devlet sırrı değildir. Devlet sırrı olabilmesi için MİT TIR’larının geçtiği yerdeki valilerinde haberinin olması lazım. Şu plakalı TIR’lar geçecek denir. Nöbetçi savcısınız ve size ihbar geldi silah taşınıyor diye. Müdahele etmezseniz başınız belaya girer. Emniyete, jandarmaya plakalar verilmemiş. Bu birilerinin sırrıdır devletin değil. Komşunuzda yangın çıksa ilk yapacağımız bir kova su alıp yangını söndürmeye gidersiniz. Bunlar bir kova benzinle gittiler. Türkiye Cumhuriyeti’ni hiç kimse gayrimeşru bir durumun içine sokamaz. Burası eşkıya değil hukuk devletidir. Enis Bey’in hiçbir ilgisi yok bununla. Can Dündar’ın kitabını örnek gösteriyorlar. Can Dündar diyor ki kitabında, ‘Flashdisk’i solcu bir milletvekilinden aldım’ ama Enis bey o tarihte milletvekili değil.”

‘ERDOĞAN’IN GÖRÜNTÜYE ALINDIĞI OLAYLARI İZLEDİM’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gizli olarak kaydedildiği görüntüleri izlediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Ben ana muhalefet partisinin genel başkanıyım devletin her kanadından bize bilgi gelir. Ben Erdoğan’ın izlediği milletvekili görüntülerini izlerken Erdoğan’ın da görüntüye alındığı olayları da izledim. Ama bana verilmedi verilseydi hemen ertesi günü basın toplantısı yapar açıklardım” dedi.

‘ADALET BAKANLIĞI İDDİANAMELERİ KONTROL EDİYOR’

İddianameleri hazırlanırken, Adalet Bakanlığı’nın kontrolünden geçtiğini öne süren Kılıçdaroğlu, iddiasını kanıtlayabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Savcılar, 15 Temmuz darbe girişimini araştırıyorlar sonra iddianamelerini hazırlıyor. ‘İddianamelere son şeklini vermeden önce Adalet Bakanlığı gözden geçiriyor son şeklini Adalet Bakanlığı veriyor’ dedim. Sözümün arkasındayım. Kanıtlamaya da hazırım. Hepsinin belgesi var” diye konuştu.

‘KENDİ İNSANINI UNUTTUN’

Adalet Yürüyüşü sırasında, atletle çekilen fotoğrafı sorulan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Gölgede 40 derecede yürüdüm. Her gün 3-4 gömlek değiştirdim. O fotoğrafa bakın yapmacıklı topu iğne ucu kadar bir şey göremezsiniz. O fotoğraf Anadolu’da sıradan bir ailenin fotoğrafıdır bir genel başkanın değil. Ben o şartlarda yetiştim. Ben saraylara özenen bir insan değilim. Ben o yemeğe kızımla huzur içinde yiyorum. Sen kendi inanını unuttun. Herkesi sarayının etrafında sana yağ çeken insanlar gibi düşünüyorsun. Kayseri’de bir gencecik adam işsizlik nedeniyle kendisini yaktı. Son 15 yılda işsizlik için başvuranların sayısı 24 milyonu aştı. Ben onların arkadaşıyım ben gider yer sofrasında otururum. Öyle bir mizansen yok orada. Karavanda kalıyordum zaten. Yediğim yemeğe bakın. Aç kalsaydı diye geçiyordur içinden ona bozulmuştur. Siz bu fotoğraf üzerinden bana saldırıyorsunuz. Ben adalet diyorum o atlet diyor.”

‘HDP’LİLER BU ÜLKENİN İNSANI DEĞİL Mİ?’

(HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Adalet Kurultayı”na destek açıklamasının sorulması üzerine) “Onlar bu ülkenin insanı değil mi neden eleştiriliyor? HDP ile ayrı partiyim ama ben insanlarım arasında hiçbir ayrım yapmam. 80 milyonun içinde Kürt kökenli vatandaşlarım dolayısıyla var. Onların da başımın üstünde yeri var. Onlar adalet demeyecek mi? Hayatımda bu kadar insanlık düşmanı bir söylem duymadım. Gelen kişiye sen filan partidensin adalet ağzına alamazsın mı diyeceğiz? AK Parti’den gelene veya Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelene bunu mu söyleyeceğiz? Ötekileştirirseniz düşmanlaştırırsınız. Varsa PKK bağlantısı gitsin tutuklasın. Bir PKK’lı gelirse devletin güvenlik gücü yakalar. Adalet Yürüyüşü’nde de dendi PKK’lılar vardı diye. Bir sürü güvenlik güçleri vardı tutuklasınlar. Biz 80 milyona çağrı yaptık arzu ediyorsanız adalet istiyorsanız gelin dedik. Geldiler her siyasi partiden vatandaş. Selahattin Bey gelirse oraya gelir.”

‘AKŞENER’İN PARTİSİ SİYASİ TARİH AÇISINDAN ÖNEMLİ’

“Meral Akşener’in partisinin siyasete olumlu bir gelişme getireceği kanaatindeyim. Ben siyasi tarihimiz açısından önemli buluyorum.”

‘ZEKERİYA ÖZ’E MAKAM ARACI VEREN NEREDE?’

“Yenikapı’da konuşurken kışlaya, camiye, adliyeye siyaset girmesin demiştim. Siz siyaseti orduya sokarsanız olmaz. Siyaset girmesinin kaldırılmayacağı yerler var. Şu anda 3 yerde de siyaset var. Orduda komutan bırakmadılar darbeci diye içeri aldılar, sonra ne oldu. Kumpas olduğu ortaya çıktı, hepsi aklandı.

O davaların başsavcısı nerede? Zekeriya Öz’e makam aracı veren adam nerede? Sonra diyeceksin ki Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ’cü. Hesap vermesi gereken adam, hesap soruyor. Devletin arşivleri, bürokrasisi sende gel karşıma, konuşalım. Ben herşeyin hesabını veririm.”

‘ADAYIMIZ TANINMIŞ BİRİ OLACAK’

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha epey vaktimiz var, CHP olarak elbet bir aday çıkartacağız. Bugünden ben adayım demek kadar yanlış birşey yok. Kimse meraklanmasın tanınmış biri olacak. Adayımızı ne zaman açıklayacağımız belli değil. Adayımız saygı duyulan bir isim olmalı. Biz Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmasını istiyoruz.”

‘SUSMADIĞIM İÇİN FETÖ’CÜLÜKLE SUÇLUYORLAR’

“‘Ne istedilerse verdik’ dediler, ben söylemedim. 15 Temmuz’u FETÖ’nün yaptığına şüphe yok. Darbe girişiminin her şeyi ortaya çıkarılmalı.

Ben bunları Meclis’te kürsüde de söyledim. Hiçkimsenin bu ülkede can ve mal güvenliği yoktur. Bir kararnameyle herkesin malvarlığına el konulabilir, yurdışı yasağı getirilebilir. Ben susmadığım için beni FETÖ’cülükle suçluyorlar.”

‘ALMANYA, FETÖ’CÜLERİ TESLİM ETMELİ’

“AB’nin her eleştirisi doğru değil. AB’nin fasıl açmamasını doğru bulmuyorum. Bunu görüştüğüm bütün yabancı heyetlere söyledim. Biz medeni dünyadan kopmak istemiyoruz. Dünya ile barışmak istiyorsanız adres CHP’dir. Almanya tüm FETÖ’cüleri teslim etmeli.” (KAYNAK:NTV)

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER