Kenanoğlu: Aleviler barıştan vazgeçmeyecek

HDP Milletvekili Kenanoğlu, Alevilere yönelik artan saldırılara tepki gösterdi. Kenanoğlu, AKP ve Erdoğan'a, "Sizden ve savaş çığlıklarınızdan korkmuyoruz" diye seslendi.

Kenanoğlu: Aleviler barıştan vazgeçmeyecek
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Alevilere yönelik saldırı ve tehditlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Kenanoğlu, son günlerde Alevi yöneticilerin saldırıya uğradığını, Alevilere ait evlerin kapılarının Maraş Katliamı öncesinde olduğu gibi işaretlendiğini hatırlatarak, "Saray savunması yapılmak için ülkenin her yanını yangın yerine çevirmek isteyen güçlere karşı Aleviler barış iradesinden yana tavır almışlardır. Alevilerin Barış Bloku’ndan yana tavır alması birilerini telaşlandırmış olacak ki, saldırılarına ve korku politikalarına hız verdiler. Ülkenin her yanı yangın yeri iken, savaş çığlıkları her yanı kaplamışken Alevilerden çıkan Barış çığlığı belli ki savaş isteyenlerin oyunlarını bozmuştur" dedi.

'EVLATLARIMIZI SARAY SAVUNMASINA FEDA ETMEYECEĞİZ!'

Alevilerin, kendilerine dönük saldırılara rağmen barıştan yana tavır almayı sürdüreceğine dikkat çeken Kenanoğlu, "Aleviler, hep kötülüğün karşısında ve mazlumun yanında olmuştur. Bugün de değişen bir şey olmayacaktır" diyerek, AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, şöyle seslendi: "Sizden ve savaş çığlıklarınızdan korkmuyoruz. Ne demokratik yollardan sürdüreceğimiz hak mücadelemizden ne de barış şiarımızdan vazgeçeceğiz. Korku politikalarınızın esiri olmayacağız, evlatlarımızı saray savunmasına feda etmeyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER