Kâhtalı Mıçe: Burası artık Adıyaman değil, 'Acıyaman'

Maraş merkezli depremlerde Adıyaman'da yaşayan 25 akrabasını kaybeden Kâhtalı Mıçe, "Burası artık Adıyaman değil 'Acıyaman'" dedi.

Kâhtalı Mıçe: Burası artık Adıyaman değil, 'Acıyaman'

Kâhtalı Mıçe olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Aslan, Maraş merkezli depremlerde birçok akrabasını kaybetti. Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bulunan sanatçı, şehirde hayatını kaybedenlerin hepsinin tanıdığı insanlar olduğunu belirterek "Gerçekten çok zor" dedi.

Deprem sırasında Kâhta'daki evinde bulunan sanatçı, lavaboya gitmek için ayağa kalktığı sırada depremin olduğunu ve ilk sarsıntının ardından evden çıkabildiklerini söyledi. Yıkımın ardından Adıyaman merkeze giden Kâhtalı Mıçe, gördüklerini şöyle anlattı:

"Ben buna deprem değil tufan diyorum. Adıyaman merkez tarumar olmuş, Kâhta'ya dönerken saatlerce kendime gelemedim, psikolojim altüst oldu. 25'in üzerinde akrabam da depremde hayatını kaybetti."

Yıkımın ardından Adıyaman'ı terk eden depremzedelere de seslenen sanatçı "Adıyaman'a dönmemezlik yapmasınlar, enkazlar kaldırıldıktan sonra buraya dönsünler. Burası bizim memleketimiz, birlikte ayağa kaldıracağız. Acı yaşayanlar, dönemeyeceğini söyleyenler var ama dönmeliler, ben buradayım" ifadelerini kullandı.

Son olarak "Düz Dara" olarak da bilinen Adıyaman türküsünün sözlerine atıfta bulunan sanatçı, "Uy aman aman burası Adıyaman"dır o türkünün sözleri, biz artık "Uy aman aman burası 'Acıyaman'" diyoruz, dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER