Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Maraş depreminde çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay olağanüstü genel kurula gidiyor. Kerem Kınık aday olmayacak.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Depremde çatır satmasıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti.

Yeni Şafak muhabiri Ersin Çelik, Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gittiğini söyleyerek, "Kızılay Başkanı Kerem Kınık aday olmayacak. Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor" dedi.

Kızılay'dan yapılan açıklamada Kerem Kınık'ın yerine Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz'ın vekalet edeceği belirtildi.

Maraş merkezli depremlerin ardından, Kızılay’ın, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği’ne ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkmıştı. Tepkilerin ardından "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem" diyerek istifa etmeyeceğini açıklayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medyasından kendi fotoğrafını paylaşarak “Yarışmayan bir insanı yenemezsin” demişti.

Satışla ilgili eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, komedyen Şahan Gökbakar ile sosyal medya üzerinden polemiğe girmesiyle iktidarın da tepkisini çekmişti. Kınık çadır satışını doğrulayarak, "Kızılay bu işi yeni de yapmıyor, Atatürk'ün emri ile İsmet Paşa'nın onayı ile yapılan çadır satışları var" diyerek Gökbakar'a yanıt vermişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Kınık’ın sosyal medya hesabından Gökbakar ile tartışmasına tepki göstermişti. Turan, “Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın! Göreviniz Recep İvedik tiplemesiyle bu seviyede bir polemik midir? Sadece işinize odaklansanız artık!” ifadelerini kullanmıştı.

Kızılay'la ilgili dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir" demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER