KJK: Öcalan ile görüşmeyi engellemek barışı engellemektir

KJK Koordinasyonu, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeyi engellemenin barışla görüşmeyi engellemek olduğunu söyledi.

KJK: Öcalan ile görüşmeyi engellemek barışı engellemektir
ANF'de yer alan habere göre; Öcalan’a yaklaşımın Kürt halkına, halklara ve kadınlara yaklaşım olduğunu söyleyen KJK,  Kürt halkını ve halkları AKP Hükümeti’nin çözümsüzlüğü derinleştiren, savaşa kapı aralayan politikalarına karşı tutum almaya çağırdı.


KJK Koordinasyonu, PKK lideri Abdullah Öcalan yapılan görüşmelerin engellenmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Öcalan ile görüşmelerin engellenmesinin barışla görüşmeyi engellemek olduğunu belirten KJK,  “Önderliğimiz başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halkları için en temel ve en doğal hak olan yüzyılların barış özlemini yaklaşık iki yıldır yapılan görüşmelerle açığa çıkarmıştır. Önder Apo’nun büyük bir sabır ve irade ile geliştirdiği bu süreç karşısında AKP Hükümeti ve Türk devleti bu barışı halklara çok görmekle kalmayıp, yüz yılımızın en yakın olduğu barış fırsatını da bertaraf etmeye çalışmaktadır. Türkiye devletinin çözüm süreci karşısındaki gayri ciddi ve iktidarcı yaklaşımı tüm Türkiye halkının geleceğini tehlikeye atmaktan başka bir şey değildir. Halkımız ve hareketimiz tüm güçleri ile birlikte barış için elinden geleni yapmakta ve yapmaya devam etmektedir. Ancak tüm dünya kamuoyu ve Türk Devleti de çok iyi bilmektedir ki bu sürecin baş müzakerecisi ve Kürt halkının iradesi olan Önder Apo ile görüşmeyi engellemek barışla görüşmeyi engellemektir” dedi.

‘POLİTİK SAVAŞ YÖNTEMLERİ DEVREDE’

Gelinen aşamada AKP Hükümeti’nin Öcalan ile görüşme yapmayı engelleyerek müzakere sürecini resmiyete kavuşturmayı ısrarla ret ettiğinin altını çizen KJK, şunları ifade etti: “Oysaki barış ancak ve ancak demokratik bir ortamın yaratılması ve tarafların karşılıklı bir müzakere ortamı içerisinde bu görüşmelerinin tarih sayfalarına geçmesi ile gerçekleşecektir. Bunun resmileşmesi de halkların barış iradesini garantiye alacaktır. Önder Apo ve hareketimizin bütün ısrarlı yaklaşımlarımıza karşın AKP Hükümeti ve özelde de Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın yaklaşımları bu süreci baltalayan yaklaşımlardan öteye gitmemektedir. Bir yandan gelinen aşama inkâr edilmekte öte yandan çözüm sürecinin daha fazla ilerlememesi için her türlü politik savaş yöntemleri devreye konulmaktadır.”

‘SABRIMIZ ZORLANMAKTA’

“Müzakere sürecinin güçlendirilmesi açısından Önder Apo’nun bir sekretaryasının oluşması gelişen sürecin önemli bir adımı olmasına rağmen kabul görülmemektedir” denilen açıklamada, “Yine barışın tarafsızlığını korumak açısından hakem rolü görecek olan izleme heyetinin oluşturulması da engellenmektedir. Tüm bunlar dünya müzakere süreçlerinin tamamında ilk başta atılan adımlar olmakta iken AKP Hükümeti böylesi tarihi bir dönemde en ufak bir adımı dahi atmakta diretmekte ve de Önder Apo ile görüşmeleri engellemektedir. Böylesi bir zeminde AKP Hükümeti hangi barıştan ve de kimlerin çıkarına olan bir çözümden söz etmektedir. Bilinmelidir ki Önder Apo ile görüşmelerin engellenmesi hem halkımızın hem de hareketimizin çözüm sürecine olan inancını ve de sabrını zorlamakta ve tavır alınmasını zorunlu kılmaktadır” diye belirtildi.

‘SALDIRILAR AKP’DEN BAĞIMSIZ DEĞİL’

HDP’ye yönelik  gerçekleştirilen saldırılara da değinilen açıklamada, “Yine bu süreçte AKP Hükümeti’nin tüm saldırıları karşısında çözüm ve barış çabalarında ısrar eden ve bir müzakere gücü olan HDP’ye saldırıların gelişmesi de AKP Hükümeti’nden bağımsız değildir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başkan ve yardımcılarının saldırgan ve tehditkâr üslupları, gerici güçleri galeyana getirmiş, bu temelde de  HDP’ye karşı saldırılar geliştirilmiştir. HDP PM üyesi Ahmet Karataş’a geliştirilen bıçaklı saldırı ve HDP’nin kapatılmasının gündeme getirilmesi bu saldırıların en son ve en somut örneğidir. Gizli kapılar ardında alınan bu kararlar yeni bir savaş konseptinin hazırlığı anlamını taşımaktadır. AKP Hükümeti bu çirkin ve sinsi politikalarından bir an önce vazgeçerek, çözüm sürecinin özüne ve ruhuna uygun politikaları devreye koymalıdır. Süreç AKP’nin bu anlamda atacağı adımlar temelinde bir gidişata kavuşacaktır” denildi.

‘DİRENİŞİ YÜKSELTELİM’

KJK Koordinasyonu’nun yaptığı açıklama şu çağrıyla son buldu: “Bilinmelidir ki Kürt kadınları ve onun örgütlü kimliği olan KJK olarak,  Önder Apo’ya yaklaşımı Kürt halkına, halklara, kadınlara yaklaşımdır. Bu aynı zamanda halkların binyıllık barış özlemine ve umuduna da bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım karşısında KJK olarak Arin Mirkan çizgisi temelinde direniş mücadelesini her yerde yükselterek, çözüm gücünün ve iradesinin gelişmesini sağlayacağız. Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, halkları, duyarlı tüm kesimleri AKP hükümetinin çözümsüzlüğü derinleştiren, savaşa kapı aralayan politikaları karşısında tutum almaya, Kobanê etrafında büyüyen direniş mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER