KNK 14. Genel Kurulu'nu topladı

Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK), Kürt siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri önemli kişiliklerin katılımıyla yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı başladı.

KNK 14. Genel Kurulu'nu topladı
Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK), Kürt siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri önemli kişiliklerin katılımıyla yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı başladı.


Belçika’nın başkenti Brüksel’de 184 üyenin katılımı ile gerçekleşen KNK 14. Olağan Genel Kurulu, KNK Eş Başkanı Tahir Kemalîzade’nin Kürdistan ve Ortadoğu’daki gelişmeleri değerlendirdiği açılış konuşması ile başladı.

Genel Kurul’da konuşan YNK Politbüro sekreteri Mele Bextiyar, Kürdistan’ı parçalamak isteyenlerin ortağı olmayacaklarını söyledi.  Bextiyar, “Uluslararası güçler her zaman Kürdistan’a saldıran sömürgeci güçlere destek vermişlerdir. Serekaniye’nin kaybedilmesi, tüm Kürdistan’ın kaybedilmesi olacak. Hiçbir uluslararası güç artık Kürtlere karşı eski politikaları uygulayamaz çünkü Kürtler artık eski Kürtler değildir. Kürt güçleri de yeni siyasal sürece göre kendilerini yenilemelidirler” dedi.

Batı Kürdistan (Rojava) Kantonları temsilcisi Saleh Gedo ise Rojava’ya yönelik IŞİD ve diğer çeteci grupların saldırılarına dikkat çekerek, “Yüzü kara çeteler Türk devleti ile ittifak halinde Rojava halkımıza saldırmaktadır” dedi.

Konuşmacılardan KJB temsilcisi Gönül Kaya ise ulusal birliğin önemine vurgu yaptı. Kaya, “Bizler Sara gibi, Şirin Elemhuli gibi direnerek onlara kongremizi Amed’de, Mahabad’da, Rojava’da ve de Hewler’de yapma sözünü veriyoruz. Gün onuru, hakkı savunma günüdür” diye konuştu.

Rusya Kürt Otonomi Başkanı Ferhad Patiyev, Betnahrin Sekreteri sözcüsü Roni Hekari’nin de birer konuşma yaptığı genel kurulda ayrıca KCK Eş Başkanlığının mesajı okundu.

Üye ve katılımcıların konuşmaları ile devam eden genel kurul, konuşma ve mesajlar ardından KNK’nin yıllık faaliyet raporunun okunup değerlendirilmesi ile devam edecek. / anf

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 11:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
mezopotamya bethnahrin
mezopotamya bethnahrin - 10 yıl Önce

selamlar knk kongresinin videosunu nasıl izleye biliriz dostlar saygılar

SIRADAKİ HABER