Kobani direnişi 52. gününde

Kobani’deki IŞİD saldırlarına karşı YPG ve YPJ direnişi 52. gününde devam ediyor. Kentin doğu güney ve batı cephelerinde çatışmalar yer yer devam ediyor.

Kobani direnişi 52. gününde

 Kobani’deki IŞİD saldırlarına karşı YPG ve YPJ direnişi 52. gününde devam ediyor. Kentin doğu güney ve batı cephelerinde çatışmalar yer yer devam ediyor. Tıl Şeir köyü sınır hattında bir kadın mayın patlaması sonucunda yaralandı. Rojava’nın Serekaniye kentinde de 5 köy 23 mezranın denetimi YPG’nin kontrolüne geçti.

Irak Şam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik saldırıları 52. gününde devam ediyor.

Kobani’nin doğu cephesinde bulunan Kaniya Kurda ve belediye civarında çatışmalar yaşandı.

Kentin güneyindeki kenar mahallelerde de yer yer çatışmalar meydana geldi.

Halk Savunma Birliği (YPG) ve Kadın Savunma Birliği (YPJ) savaşçıları ile Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bazı taburlardan oluşan Burkan el-Fırat ve Peşmerge güçlerinin Azure, Merzi, Minaze köylerine ortak eylem başlatmıştı.

YPG Basın Merkezi, yürtülen ortak eylem ile IŞİD’in saldırı güçlerinin kırıldığını belirterek yaşanan çatışmalarda en az 28  IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Koalisyon güçleri akşam saatlerinde kentin batısında 3 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Kobani’nin Til Şeîr köyü sınır hattında daha önceden yerleştirilmiş bir mayın patladı. Patlama sonucu 7 çocuk annesi Emîne Fewzî Nasan ayağından yaralandı. Patlayan mayının, Ottowa Sözleşmesi’ne göre depolanması ve döşenmesi yasak olan anti-personel mayını olduğu belirtildi.

Til Şeîr sınır hattında şu an 2 bin 500 kişi bulunduğu belirtiliyor.

Rojava’nın Serekaniye kentinin batısında da YPG’nin IŞİD’e yönelik operayonları devam ediyor.

YPG, Rawiya kasabası ile sınır hattı arasında bulunan Migran, Timat, Dibê, Duadan ve Emadan köyleri ile 23 mezranın denetimini ele geçirdiklerini açıkladı.

YPG’nin açıklamasında 13 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi. YPG ayrıca Ravia kasabası etrafında hendek kazma çalışması yürüten IŞİD’e yönelik de eş zamanlı eylem gerçekleştirdi. IŞİD’e ait dozerin imha edildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER