YPG/YPJ Komutanı Meysa Ebdo: İnisiyatif YPG'de

DAİŞ çetelerinin 15 Eylül'de başlattığı ağır saldırılara karşı kısıtlı imkanlarla destansı bir direniş sergileyen YPG güçleri Kobanê'de artık inisiyatifi ele geçirmiş durumda.

YPG/YPJ Komutanı Meysa Ebdo: İnisiyatif YPG'de
DAİŞ çetelerinin 15 Eylül'de başlattığı ağır saldırılara karşı kısıtlı imkanlarla destansı bir direniş sergileyen YPG güçleri Kobanê'de artık inisiyatifi ele geçirmiş durumda. DAİŞ çetesine üç cephede ağır darbeler vurduklarını ifade eden YPG/YPJ Komutanı Meysa Ebdo,''DAİŞ çetesini Kobanê'den söküp atacak yakın, orta ve uzak vadeli planlamamız hazır'' dedi. 

 
Savaş dengesinin YPG lehine değişmesi ile görece oluşan güven ortamının aralarında gençlerin ağırlıkta olduğu çok sayıda  Kobanê'li’nin kente geri dönüşünü sağladığını aktaran Meysa Ebdo, Kobanê gençlerine dönüşleri hızlandırma çağrısı yaptı.

Son günlerde ''Kobanê Araptır'' şeklinde Türk medyası başta olmak üzere yürütülen tartışmalara da değinen Meysa Ebdo, ''Bazı güçler bu tartışmaları Arap ve Kürt halkları arasında çatışma yaratmak amacıyla gündemleştiriyor. Bu oyuna en iyi cevap Burkan El Fırat, YPG ittifakıdır'' diye konuştu.

YPG/YPJ Komutanı Meysa Ebdo, Kobanê savaşında gelinen son durumu ANF'ye değerlendirdi. 

ÜÇ CEPHEDE ÇETELERE AĞIR DARBE

Son günlerde çetelere üç cephede ağır darbeler indirdikleri bilgisi veren komutan Meysa Ebdo, batı cephesinde ÖSO ve peşmerge güçleri ile birlikte ortak operasyonlar düzenlediklerini ve bu operasyonların çok önemli olduğunu söyledi. Batı cephesinde çetelere başında beri geçit vermediklerini kaydeden Meysa Ebdo, son günlerde düzenledikleri operasyonlarla da çetelere özellikle Mezra Eboşa köyünde çok ağır darbe vurduklarını ve çetelerin bu köyde büyük kırılma yaşadıklarını kaydetti. Ebdo, çetelerin Mezara Eboşa köyüne yaptıkları takviyelerin de ortak operasyon güçleri tarafından ağır şekilde darbelendiğini ifade etti. 

Güney cephesinin de  son günlerde çeteler için cehenneme döndüğünü söyleyen Meys Ebdo, bu cephede YPG/YPJ savaşçılarının çetelere ağır darbeler vurduğunu ve artık güney cephesinde de inisiyatifin kendilerinde olduğunu belirtti.

DOĞU CEPHESİNDE İLERLEME SAĞLANDI

Çete saldırılarının en yoğun yaşandığı doğu cephesinde dün itibariyle çetelerin bir kademe geriletildiğini ifade eden Meysa Ebdo, YPG/YPJ hattının bu cephede bir kademe daha ilerletildiğini aktardı. Buna karşılık DAİŞ çetelerinin son günlerde bu cepheden, sınır hattına yakın noktadan Mürşitpınar sınır kapısına yeni saldırlar düzenlediğini belirten Meysa Ebdo, bu saldırıların DAİŞ çetelerinin püskürtüldüğünü sözlerine ekledi.

''GENÇLER DÖNÜŞÜ HIZLANMALI''

Savaşın YPG lehine değişmesi ile birlikte görece bir güvenlikli ortam oluştuğunu hatırlatan Meysa Ebdo, bu nedenle çok sayıda Kobanê'linin kente dönmeye başladığını söyledi. ''İnisiyatif artık her alanda güçlerimizin elinde. Kobanê dışında olan tüm gençlerimiz, genç kadınlar Kobanê'ye gelsinler ve zafer hamlemizde YPG/YPJ  güçlerinin yanında yer alsınlar. Kobanê'yi savunsunlar'' ifadelerini kullandı. 

'KOBANÊ ARAPTIR' TARTIŞMALARI HALKLARI ÇATIŞTIRMA OYUNUDUR

Meysa Ebdo, son günlerde başta Türk medyası olmak üzere, Türk Başbakanı ve Cumhurbaşkanı tarafından yaratılmak istenen ''Kobanê Araptır'' tartışmalarına değinerek şunları söyledi: ''Kobanê'nin Arap kenti olduğu yönünde yürütülen tartışmalar bazı güçlerin Arap ve Kürt halkları arasında çatışma yaratmak amacıyla kullandıkları kirli bir argümandır. Arap ve Kürt halkları Burkan El Fırat ve YPG ittifakı ile bu oyunları boşa çıkarıyor. Biz başından beri demokratik ve özgür bir Suriye'de birlikte bir yaşamı esas aldık. Kobanê, tabi ki bir Kürt kentidir ancak demokratik Suriye'nin bir parçasıdır. Bunu Arap halkı da bu şekilde istiyor ve bu gerçeği kabul ediyor. Biz de Arap halkının temsilcileri ile mücadelemizi omuz omuza sürdürüyoruz.''

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER