Kobani'deki peşmerge gücü Irak'a dönüyor

Kobanê direnişine destek vermek amacı ile Rojava Kürdistan’ının Kobanê kantonuna geçen ve şehir direnişine katılan Güney Kürdistan peşmergeleri geri dönüyor

Kobani'deki peşmerge gücü Irak'a dönüyor
Kobanê direnişine destek vermek amacı ile Rojava Kürdistan’ının Kobanê kantonuna geçen ve şehir direnişine katılan Güney Kürdistan peşmergeleri geri dönüyor. Peşmerge güçleri gece yerel saat ile 23:00’da Mürşitpınar sınır kapısından Kuzey Kürdistan’a geçti.


Kobanê Savunma Bakanlığının daveti ile Güney Kürdistan yönetiminin aldığı karar doğrultusunda 30 Ekim 2014’te Kuzey Kürdistan üzerinden Kobanê direnişine katılan peşmerge güçlerine bağlı son gurup da görevini tamamlayarak geri dönüş yolculuğuna başladı. Dün gece yerel saat ile 23:00’da Mürşitpınar sınır kapısından Kuzeye geçen peşmerge güçleri buradan Güney Kürdistan’a doğru yola çıktı.

Her gurubu 150 kişiden oluşan peşmerge gücü, 4 ekip halinde Kobanê’ye gelmişti. Dönemsel olarak görev yapan peşmerge güçleri bir birlerinin çalışmasını devir alarak Kobanê de bulundu. İlk ekip 30 Ekim 2014’te, ikinci ekip 2 Aralık 2014’te, üçüncü ekip 15 Ocak 2015’te ve dördüncü ekip de 27 Şubat 2015’te Kobanê’ye gelmişlerdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER