Kobanêli kadınlar: Karanlıkta da bıraksalar, aç-susuz da bıraksalar...

Cephede savaşan çocuklarının sayesinde başlarının dik olduğunu belirten Kobanêli kadınlar, yaralılar ve savaşan çocukları için hiçbir şeylerini esirgemiyor.

Kobanêli kadınlar: Karanlıkta da bıraksalar, aç-susuz da bıraksalar...
Cephede savaşan çocuklarının sayesinde başlarının dik olduğunu belirten Kobanêli kadınlar, yaralılar ve savaşan çocukları için hiçbir şeylerini esirgemiyor. Yaralı ve savaşanlar için yemek yapan Kobanêli kadınlar, Kobanêlilere kentlerine dönme çağrısında bulunarak, "İlla ki silah almaları gerekmiyor. Silah alanların arkasında duralım o zaman. Gençlerimiz bedenlerini bizlere kalkan yaptı, Kobanê'yi bırakmadı. Hiçbir zaman düşmanı sevindirmeyeceğiz. Kobanê'nin düşmesi çetelerin ve Erdoğan'ın kursağında kalacak. Bizi karanlıkta da bıraksalar, aç-susuz da bıraksalar; biz Kobanê'mizden vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zaman da boynumuzu düşmanımızın önünde eğmeyeceğiz" dedi.  


Kobanê direnişi 62 gündür devam ediyor. Cephede büyük bir irade ile savaşan ve büyük bir emek harcayan YPG/YPJ savaşçıları için Kobanê'de yaşayan siviller de adeta seferberlik içerisinde. Halk cephede savaşan çocukları için hiçbir şeyini esirgemeden çalışıyor. Her şeylerini, cephedeki çocukları ve onlara destek veren savaşçılarla paylaşan halk, savaş koşullarına göre hareket ediyor. Cephedeki kadın savaşçılar, nasıl bulundukları alanda öne çıkıyorlarsa, cephe gerisinde olan kadınlar da aynı ruhla çalışıyorlar. Yaralılar ve cephede savaşanlar için yemek yapan Emine, Adile ve Semire isimli kadınlar, çocuklarının direnişi sayesinde başlarının dik olduğunu belirtiyor.

'ÖLÜM BİR GÜN GELİR O DA TOPRAĞIMIZ ÜZERİNDE OLSUN'

Kobanê'nin Gabelek köyünden olan Emine ana, yaralılar için yemek yaptıklarını belirterek, şunları ifade ediyor: "Yine savaşçılarımız için yemek yapıyoruz. Onlar için ne yapsak azdır. Çünkü onlar bizim için direniyorlar. Onlar Kobanê için canlarını feda ettiler. Birçok yeri de çetelerden aldılar. Onların direnişi sayesinde başımız dik."

Kendilerinin kimseye bir zarar vermediğini ifade eden Emine ana, "Çeteler gelip evlerimizi talan etti. Kürtler bilsin ki; Kobanê düşmeyecek. Çeteler gelip evlerimizi talan etti, insanlarımızı kesti. Ama bizim kimseden bir korkumuz yok. Herkes bilsin. Kobanê'yi hiç terk etmedim. Til Şeir'de kaldım. Ölüm bir gün gelir o da toprağımızın üzerinde ve arkadaşlarımızın içinde olsun dedim. Sınırda birçok defa bize saldırdılar ama biz bırakmadık toprağımızı" diye belirtiyor. 

'GÜCÜMÜZÜ YPG/YPJ'DEN ALIYORUZ'

DAİŞ çetelerinin işgal ettiği Kobanê'nin Kaniya Kurda bölgesinde olan Adile ana ise, silah alamadığı için savaşçılara ve yaralılara yemek yaparak direnişe destek sunduğunu belirterek, şunları dile getiriyor: "Daha önce de YPG/YPJ'deki arkadaşlarımız için yemek yapıyorduk. Onlara destek vermeye çalışıyorduk. Onlar bizden moral alıyorlardı, biz de onlardan moral alıyorduk. Kendi kendimize madem ki; silah tutmuyor elimiz, bu işi de mi yapamayacağız, dedik. Gücümüzü YPG/YPJ'den alıyoruz, bir damla kanımız olduğu müddetçe de onları ve toprağımızı bırakmayız."

'HİÇBİR ZAMAN BOYNUMUZU DÜŞMANIMIZIN ÖNÜNDE EĞMEYECEĞİZ'

Diğer bölgelere geçmek zorunda kalan Kobanêlilere kentlerine dönme çağrısında bulunan Adile ana, "İlla ki silah almaları gerekmiyor. Silah alanların arkasında duralım o zaman. Hiçbir zaman çetelerden korkmadık ve gücümüze güvenerek onlardan moral aldık. Gençlerimiz bedenlerini bizlere kalkan yaptı. Kobanê'yi bırakmadı. Hiçbir zaman düşmanı sevindirmeyeceğiz. Kobanê'nin düşmesi çetelerin ve Erdoğan'ın kursağında kalacak. Burası çetelere mezar olacak. Biz gücümüzü, savunma gücümüz YPG/YPJ'den alıyoruz. Bizi karanlıkta da bıraksalar, aç-susuz da bıraksalar; biz Kobanê'mizden vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zaman da boynumuzu düşmanımızın önünde eğmeyeceğiz" diyor. 

'İSTERSENİZ DÜNYAYA BİLDİRİN'

Saldırılar yoğunlaşınca Kobanê'den çıkmak zorunda kaldıklarını ve 10 gün Türkiye'de kaldığını belirten Adile ana, yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı: "Orada bizi tutukladılar. On gün boyunca tutuklu kaldım. Bırakılınca da tekrar döndüm. Açlık grevine de girdik. Bize siz Apocu'sunuz dediler. Biz de 'evet, biz Apocuyuz' dedik. Sonra bizim hakkımızda Ankara'nın karar vereceğini söylediler. Biz de isterseniz dünyaya bildirin dedik. Bizi yemek yememiz için ne kadar ikna etmeye çalıştılarsa da biz yemek yemedik. Grevimizi sürdürdük."

'KOBANÊ ROJAVA’NIN KİLİDİDİR'

Savaşan çocuklarına yemek yaptıklarını dile getiren Semire ana da, şunları dile getiriyor: "Bizler burada çocuklarımıza yemek yapıyoruz. Bütün Kürt halkına gelin Kobanê'ye sahip çıkın diyoruz. Kobanê'nin yalnız olmadığını biliyoruz. Bir damla kanımız olduğu sürece Kobanê'yi bırakmayız. Kobanê bütün Rojava'nın kilididir. Hiçbir zaman Kobanê düşmeyecek. Çünkü Kobanê bizim toprağımızdır, kutsaldır. Bütün Kürt halkının toprağıdır. DAİŞ işgal etmek istiyor Kobanê'yi. Ama hiçbir zaman onların isteği olmayacak. Kobanê Kürtler'indir. Türk devleti Kobanê'de sivil kalmadığını söylüyor. Bu doğru değil. Biz on bininin üzerinde sivil yaşıyoruz burada." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER