Kürdistan Bakanlar Kurulu: Sert karşılık verilecek

Irak Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, bölgede dün gece yaşanan şiddet olaylarına karşı yazılı açıklama yaptı: Olaylara karışan herkese sert şekilde yasal karşılık verilecek.

Kürdistan Bakanlar Kurulu: Sert karşılık verilecek
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin görevi bırakma kararı sonrası bölgeden şiddet haberleri gelirken, Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu şiddet ve kaosa karşı itidal çağrısı yaptı. Bakanlar Kurulu açıklamasında, dün gece bölgenin farklı yerlerinde yaşananlara dair endişe beyan edildi; şu ifadeler kullanıldı:


"Görülüyor ki bazı eller tarafından fitne ve şiddet ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Söz konusu girişimleri sert şekilde kınıyoruz. Burada kışkırtma ve şiddet olaylarına karışan herkese sert şekilde yasal karşılık verileceğini belirtmek isteriz."

Rudaw’ın aktardığı açıklamanın tam metni şöyle:

“Ortaya çıkan kışkırtma ve şiddet, vatandaşlarımızda üzüntü ve kaygıya yol açmıştır. Polis ve asayiş güçlerinin durumu kontrol altına almasını istiyoruz. İstenmeyen hiçbir olaya mahal vermemelerini, tüm parti, resmi ve siyasi kurumlara yönelik olası saldırılara izin verilmemesini diliyoruz.

Görülüyor ki bazı eller tarafından fitne ve şiddet ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Söz konusu girişimleri sert şekilde kınıyoruz. Burada kışkırtma ve şiddet olaylarına karışan herkese sert şekilde yasal karşılık verileceğini belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızdan da evlerine geri dönmelerini ve huzur ortamını koruyarak, güvenlik güçlerine yardım etmelerini istiyoruz.” (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER