Kuzey Kore, ABD ile müzakere şartını açıkladı

Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In Ryong, 'ABD, Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasına son verirse müzakereler başlar' dedi.

Kuzey Kore, ABD ile müzakere şartını açıkladı
Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In Ryong, ABD ile nükleer müzakerelerin yeniden başlayabilmesinin şartını 'ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasına son vermesi' olarak açıkladı.


Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In Ryong, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore'nin son nükleer füze denemesininin ardından ABD'nin bu ülkeye yönelik yaptırımların artırılması çağrısını eleştirdi. Denemelerinin "savunma amaçlı" olduğunu söyleyen Ryong, ABD'nin uluslararası toplumu korkutuğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler'i de eleştiren Kim In Ryong, yaptırım kararlarının yasal dayanağının araştırılması için uluslararası uzaman forumunun oluşturulması talebine BM'nin karşılık vermediğini vurguladı.

Kim In Ryong, nükleer program konusunda müzakereye açık olup olmadığı sorusuna şöyle cevap verdi:

"Herkesin bildiği gibi Amerikalılar diyalog işareti verdi ama önemli olan kelimeler değil eylemler. Kore adasındaki sorunları çözmenin ön koşulu ABD'nin tüm sorunların nedeni olan Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasına son vermesi."

WannaCry yazılımının arkasında Kuzey Kore'nin olduğu iddialarını da yalanlayan Kim In Ryong, "Siber saldırıları Kuzey Kore ile ilişkilendirmek saçma. Ne zaman garip bir şey olsa ABD ve düşman güçler Kuzey Kore'ye karşı kasıtlı kampanya yürütüyor" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER