Leyla İmret: Cizre'de evler yıkılmış, yakılmış durumda

Cizre’de 9 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı sabah 7.00 itibari ile kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra halk sokağa çıktı.

Leyla İmret: Cizre'de evler yıkılmış, yakılmış durumda
Cizre’de 9 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı sabah 7.00 itibari ile kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra halk sokağa çıktı.


Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü yasağın kaldırılmasından sonra Cizre’de 9 gün boyunca yaşananları ve ilk izlenimlerini imc tv’ye değerlendirdi.

Encü: Cizre halkının yaşadıklarını anlatmamıza imkan bırakmadılar


Cizre’de sivil halka yönelik bir katliam gerçekleştirildiğini belirten Encü, “Tamamen halkın iradesini hiçe sayan ve sokakları harbeye döndüren, kurşunlanmamış ev bırakmayan, buradaki halka hakaretlerde bulunan bir zihniyeti gördük. Cizre halkının yaşadıklarını çok fazla anlatamadık çünkü bir böyle bir imkan bırakmadılar. Hayatını kaybedenler 3 gün boyunca burada kaldı, vekiller olarak araya girmemize rağmen hiçbir şekilde cenazelerimizi alamadık” dedi.

İmret: Evler yıkılmış, yakılmış durumda buna karşı dayanışma bekliyoruz


Kendisininde çatışmaların yoğun biçimde yaşandığı Nuh Mahallesi’nde oturduğunu belirten İmret haklın 9 gün boyunca çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

İmret, “Burada bebek mamalarında gıdaya kadar her şeye ihtiyaç var. Evler yıkılmış, yakılmış durumda buna karşı dayanışma bekliyoruz bütün Türkiye ve halkımızdan. Özellikle çocuklara psikolojik desteğe ihtiyaç var. Çünkü çocukların son günlerde burada yaşadıkları tam bir savaş hali, tam bir drama.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER