Leyla İmret'in göreve iadesi için dava açıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in görevine iade edilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 'yürütmeyi durdurma' talebiyle dava açıldı.

Leyla İmret'in göreve iadesi için dava açıldı
İDRİS EMEN / RADİKAL

Cizre’de, 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında VICE News'e yaptığı açıklamada “İç savaş Cizre’den başlayacak” şeklinde açıklamalar yaptığı iddia edilen Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında 8 Eylül 2015 tarihinde Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “halkı güvenlik güçleriyle savaşması için iç savaşa çağırma, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, örgüt propagandası yapma” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Soruşturmanın ardından İmret İçişleri Bakanlığı’nın 14  Eylül’de aldığı kararla görevinden uzaklaştırıldı.

CİZRE’DE OLANLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

İmret’in görevine iade edilmesi için avukatları tarafından, ‘yürütmeyi durdurma’ talebiyle Cizre Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava dilekçesinde İmret için,"… son bir ayda ama özellikle 4-12 Eylül tarihleri arasında Cizre’de yaşananlarla ilgili basın mensuplarına bilgi vermesi söz konusudur. Müvekkil açıklamalarında, ‘Barış da olursa Cizre’den başlayacak, savaş da olursa Cizre’den başlayacak. Türkiye’de bir iç savaşın olduğunu söyleyebiliriz’’ sözleriyle mevcut durumu tanımlamıştır. Bu açıklaması da Belediye Kanunu’nun ilgili maddesinde yer alan görevlilerinin herhangi bir gereğini yerine getirmemesine dair olmayıp, ilçede yaşananları aktarmak içindir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER