Yüksekdağ'dan muhtarlara: Sarayın değil, halkın muhtarı olun

Van’daki muhtarlarla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, muhtarlara “Sarayın değil, halkın muhtarı olun” çağrısında bulundu.

Yüksekdağ'dan muhtarlara: Sarayın değil, halkın muhtarı olun

HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Van merkezdeki muhtarlarla Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) binasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği muhtarlar toplantısına göndermede bulunarak, muhtarlara “Sarayın değil, halkın muhtarı olun” çağrısında bulundu:

“HDP’nin muhtarları ağırlayacak bir sarayı yok. Halkla iç içe ve halkın içinde muhtarları ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Sizlerin devlet tarafından sürekli tehdit altında tutulduğunuzu biliyoruz. Ama şunu bilin ki tehdit edenlerin hiçbir zaman halkta karşılığı olmadı, olmayacak. Bizimle yürüyen ve bizi destekleyen hiç kimseyi yarı yolda bırakmadık. Sarayın muhtarı olmayın halkın muhtarı olun. Ajanlaştırmaya karşı dik durun ve sırtınızı her zaman halka dayayın.”

‘Ortada Cumhuriyet yok, tek adam yönetimi var’

Yüksekdağ, Cumhuriyet ilanının yıldönümüne de değinerek, “Türkiye’de iki gündür Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Ancak ben ortada kendi iradesi ile seçilebilen, kendi kendini yöneten bir irade ve siyasi yönetim görmüyorum. Tekçilik üzerine kurulmuş tek saray, tek kişi cumhuriyetinin dışında ortada bir irade yönetimi yok. 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana halkın iradesine böyle bir darbe vurulduğu görülmemiştir. 1 Kasım seçimlerinde bu tekçiliğe, bu baskıya karşı muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız ile birlikte bu gidişata son noktayı koyacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER