Mamedoğlu 'Hükümet sürecin gereklerini yerine getirmedi'

BDP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu, Hükümetin çözüm sürecinin gereklerini yerine getirmediğini ifade ederek, “Hükümet çözümün ve barışın gereklerini yerine getirmedi.

Mamedoğlu 'Hükümet sürecin gereklerini yerine getirmedi'
BDP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu, Hükümetin çözüm sürecinin gereklerini yerine getirmediğini ifade ederek, “Hükümet çözümün ve barışın gereklerini yerine getirmedi. Lice ve Kanireş’te yaşananlar bunun ispatıdır” dedi. Memedoğlu, gençlerin de zorla dağa çıkarılmadığını sözlerine ekledi.


BDP Amed  İl Başkanlığı tarafından Lice’de yaşanan olaylar başta olmak üzere sürece ilişkin kaygılarını dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

Hükümetin çözüm sürecinin gereklerini yerine getirmediği ve çıkarsal hesaplar yaptığını dile getiren İl Eşbaşkan Yardımcısı Mamedoğlu, “Hükümet çıkarsal hesaplar yaparak, süreci zamana yayan bir tavırla, savaşa hazırlık niteliğinde karakollar, barajlar ve askeri amaçlı yolların yapımına hız vermiştir. Kürt halkı olarak süreç bozulmasın kaygısı ile önceleri bu politikaların doğru olmadığını dile getirmiştik. Ancak iktidar, savaşı tahkim edici uygulamalarını ısrarla sürdürmüştür. Halkımız ise Meskan, Silvan, Kanireş ve Lice’de tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

Halkın Meskan ve Lice’de ortaya koyduğu tavrın atılmayan adımların sonucu olduğuna değinen Mamedoğlu, “Meskan ve Lice’de ortaya konan direniş çözüm sürecinde devlet cephesinin atmadığı adımlara yönelik bir öfkedir. Halk tepkisini daha üst boyutlarda göstermek istemektedir. Tatmin edici adımlar atılmadığı sürece bu direniş Kürdistan’da yansımasını bulacaktır. Artık bu halkın söylemlerden ziyade somut adımlara itibar edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Süreci yürüten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay eski söylemlerden vazgeçip, yüzyıllardır sürdürülen devlet anlayışından vazgeçerek suçu başka yerde arama zihniyetinden vazgeçmelidir. En makul olan hasta tutsakların bırakılmasında bile adım atmamışlardır. Sağı solu suçlayacaklarına, birilerini süreci provoke etmekle suçlayacaklarına kendi durumlarına baksınlar”  ifadelerini kullandı.

GENÇLER ZORLA DAĞA ÇIKARILMAMIŞTIR

İl Eşbaşkan yardımcısı Mamedoğlu, kirli oyunlarla BDP’nin halka karşı soğutulmak istendiğini belirterek, “Herkes biliyor ki, çocukları ve gençleri dağa zorla çıkaramayacağına halkımı şahit olmuştur. Eğer bu çocuklar ve gençler dağa gitmişse emin olsunlar ki, onların yürüttüğü inkâr ve imha operasyonlarından kaynaklıdır. Çünkü şefkatli devlet 14 yaşındaki çocuğa 45 yıl ceza veriyor. Taş attıkları için Pozantı cezaevine gönderilen çocuklara devletin gardiyanları tarafından tecavüz ediliyor. Kendi yaşından fazla mermilerle katlediliyor. Son zamanlarda özel harp dairesi tarafından kirli oyunlarla devreye sokulan dağa gitmiş kişilerin aileleri ile partimiz hedef haline getirilmiştir. Bu ailelerin bazı güçler tarafından yönlendirildiğini çok iyi biliyoruz. Başta Lice olmak üzere Kürdistan’ın 4 parçasında gelişen operasyonlar çözüm sürecine engel olmaktadır. Rojava’da IŞİD çetelerinin hükümet tarafından desteklenmesi, KDP’nin sınıra hendek kazması ve İran’ın Kürtleri idam etmesi sürecin tamamen sabote edilmesine yöneliktir. Hükümet sürecin önünü açacak yasal adımlar atmalıdır” şeklinde konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER